Nieuws


16 december 2020

Over het Belgische algoritme dat in 0,3 seconden (!) iemands soft skills inschat


Slechts 0,3 seconden (!). Dat is hoe lang dit Belgisch algoritme erover doet om iemands soft skills te beoordelen. Het lijkt genoeg om geen goede kandidaten meer te laten lopen. De interesse van Amazon is in elk geval al gewekt…

Categorie: Recruitment flex, Recruitment, HRTech implementeren
Geschreven door: HRTech Redactie

Traicie_blauw_sloganDe gemiddelde recruiter kijkt gemiddeld 6 tot 7 seconden naar een cv. In die superkorte tijd beslist hij of zij: óf door, óf een twijfelgeval, óf – en dat komt het meeste voor: een directe afwijzing. Zo’n paar seconden lijkt misschien al heel weinig, maar kandidaten beoordelen kan in werkelijkheid nog veel sneller. En nog beter ook, claimt Traicie, een zelflerend algoritme dat je persoonlijkheid detecteert via een diepgaande analyse van je schrijfstijl.

‘Er is een enorme kloof tussen wie een job zoekt en de openstaande vacatures.’

‘Puur op basis van stijlkenmerken kan ons algoritme de auteur van een tekst ontmaskeren’, vertelt CEO en co-founder Jochen Roef van het Vlaamse bedrijf op bloovi. En dat belooft een heel nieuwe manier van recruiten, zegt hij. ‘Er is een enorme kloof tussen wie een job zoekt en de openstaande vacatures. Recruiters gaan traditioneel op zoek naar de competenties die een kandidaat nodig heeft in de baan. Maar dat model werkt niet meer. De skills gap is vaak zo groot dat je haast niemand meer vindt die aan die objectieve criteria voldoet.’


Demo webinar Traicie: Automatisch soft skills screenen met AI

NedapHR professionals weten dat soft skills minimaal 50% van de jobperformantie bepalen. Maar hoe screen je deze snel, objectief en gebruiksvriendelijk? Het algoritme van traicie extraheert soft skills uit het CV, LinkedIn profiel en/of de motivatiebrief die de sollicitant jou stuurt. Wil je weten hoe dit werkt, dan ben je welkom in onze demo sessie!

Een debinar verzorgd door Jochen Roef en dagvoorzitter Mark van Assema.

Bekijk het debinar van traicie >>


Suitability match

En taalanalyse kan daar volgens hem wel eens hét antwoord op zijn. Want waarom zou je iemand nog vragen een heel cv en een motivatiebrief op te stellen, als uit de analyse van slechts een klein stuk tekst ook al grotendeels kan worden opgemaakt of iemand geschikt is voor een bepaalde functie?

‘Vroeger recruiten we op een competentiematch, nu verschuift dat meer naar een ‘suitability match’.’

‘Beschik je als ICT-student over een developer mindset? Heb je als kandidaat-verpleegkundige een zorgzame persoonlijkheid met een dito werkstijl? Dan zit er een klik aan te komen. Waar we vroeger recruiten op een competentiematch, verschuift dat nu steeds meer naar een ‘suitability match’: checken of een kandidaat op basis van zijn soft skills uit het juiste hout is gesneden voor de job. En dat kan met deze technologie.’

Dit is het eerste deel van een artikel over Traicie, geschreven door Peter Boerman. Lees het volledige artikel op werf&.

Whitepaper: Hoe kies je een tool?
Ben jij op zoek naar geschikte #HRTech tools, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hoe je de juiste tool selecteert met dit whitepaper.

Deel dit artikel
Dit artikel is 429 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter