Nieuws


15 december 2020

Cornerstone Innovation Lab verenigt datawetenschappers om AI op de werkplek te bevorderen


Het Innovation Lab for AI is een nieuw expertisecentrum dat bestaat uit datawetenschappers en machine learning-experts die gespecialiseerd zijn in het innoveren van praktische en ethische manieren om AI-technologie toe te passen op de werkplek. Met gebruik van AI kan de HR data uit verschillende disciplines verbonden worden voor betere inzichten.

Categorie: HR Analytics, Persbericht, Gartner, Techniek algemeen
Geschreven door: Cornerstone

CSOD_AIAls er iets is wat werkgevers in 2020 hebben geleerd, dan is het wel dat flexibiliteit en aanpassingsvermogen essentieel zijn om met disruptie om te gaan. Voor veel organisaties betekent dit dat ze gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) op terreinen die uiteenlopen van het optimaliseren van retailactiviteiten tot het stroomlijnen van toeleveringsketens en zelfs het bieden van snellere, meer gepersonaliseerde klantenservice. Maar organisaties blijven terughoudend op één terrein in het bijzonder. Ze zien nog niet goed hoe ze AI in HR kunnen gebruiken om de ervaring van hun mensen te transformeren.

Toch staat de integratie van AI in HR- en werkplektechnologie nog in de kinderschoenen en veel organisaties aarzelen om nieuwe technologieën toe te passen. Volgens de Gartner Artificial Intelligence Survey gebruikt slechts 17% van de organisaties op dit moment AI-gebaseerde oplossingen in hun HR-functie en nog maar 30% zal dit tegen 2022 doen.

Het nieuwe Innovation Lab for AI

Recent kondigde Cornerstone het nieuwe Innovation Lab for AI aan. Dit is een nieuw Center of Excellence binnen Cornerstone dat datawetenschappers en andere experts uit het hele bedrijf samenbrengt om praktische en ethische manieren te bedenken om AI-technologie in HR toe te passen. Het Lab is opgezet om door middel van onderzoek en samenwerking ingewikkelde AI-vraagstukken aan te pakken waar organisaties zich zorgen over maken. Hoe bewaar je het menselijke aspect van het werk, terwijl je tegelijkertijd op automatisering vertrouwt? Hoe ga je om met gevoelige gegevens over mensen? En bij dat alles, hoe waarborg je de ethiek en ban je vooroordelen uit?

Het ultieme doel? AI gebruiken voor een betere, meer gepersonaliseerde en lonende werknemerservaring.

De Skills Graph als basis onder in de AI motor

Expertise van het Cornerstone Innovation Lab voor AI heeft al geholpen bij het ontwerpen en bouwen van Cornerstone's toonaangevende skills-engine, de Cornerstone Skills Graph. Deze technologie maakt praktisch gebruik van AI mogelijk in het hele bedrijf van een organisatie, zoals het blootleggen van de bestaande vaardigheden van hun mensen, het identificeren van vaardigheden die nodig zijn voor functies en het sneller draaien van hun mensen. Als zodanig kunnen mensen meer controle krijgen over hun eigen loopbaanontwikkeling door een dieper inzicht te krijgen in hun eigen vaardigheidstekorten, toegang te krijgen tot de juiste inhoud om te helpen bij onmiddellijke leerbehoeften, en meer.


Skills management using AI to detect skills in your organization

CornerstoneThe session will focus on why most organisations are currently looking at implementing skills driven talent management strategies, and how technology and AI can help them reach their goals effectively.

Een debinar verzorgd door Matthieu Durif
Dagvoorzitter: Peer Goudsmit

Bekijk het debinar van Cornerstone >>


“De impact van AI in HR is enorm; de mogelijkheden zijn eindeloos. Tegenwoordig zouden organisaties AI moeten gebruiken om dynamische zakelijke veranderingen beter te voorspellen, erop voor te bereiden en er snel op in te spelen ”, aldus Cyril Le Mat, directeur datawetenschap bij Cornerstone. “Dat gezegd hebbende, moet er voorzichtig worden omgegaan met AI in HR. Gegevens van mensen op de werkplek zijn persoonlijk en gevoelig, en daarom is ons Cornerstone Innovation Lab voor AI gericht op het op ethische en verantwoorde wijze ontsluiten van AI-potentieel. "

Naast het stimuleren van AI-innovatie, is een andere belangrijke rol van het Cornerstone Innovation Lab voor AI om mensen voor te lichten over de voordelen die AI op de werkplek kan hebben als het ethisch en verantwoord wordt geïmplementeerd. Nieuw onderzoek, whitepapers en ander educatief materiaal worden hier gratis op deze website gedeeld.

Bias komt voort uit mensen, niet AI

Bij de zoektocht naar transformatieve gebruiksmogelijkheden voor AI in HR moeten ethiek en vooroordelen niet over het hoofd worden gezien. AI-systemen doorzien immers bestaande patronen en leren bijvoorbeeld van uitgesproken seksisme of racisme in het aannamebeleid van een organisatie. AI kan vooroordelen aantonen, maar kan ze niet bestrijden – dat is het werk van mensen. In de video van Solvay wordt uitgelegd hoe de Clustree software die Cornerstone recent kocht AI toepast zonder naar dit soort bias factoren te kijken en daarmee interne mobiliteit omhoog stuwt.

Lees het hele artikel over de lancering van het AI Innovation Lab .

Deel dit artikel
Dit artikel is 429 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter