Nieuws


24 september 2020

#HRTech startup Neurolytics ontvangt 250k groeigeld van NWO en start nieuwe samenwerkingen


In deze extra uitdagende tijden heeft de Nederlandse HR Tech startup Neurolytics van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek 250 duizend euro ontvangen voor het verder ontwikkelen van zijn AI video oplossing voor HR en recruitment. En is het bedrijf samenwerkingen gestart met onder andere PricewaterhouseCoopers (PwC) en het Ministerie van Defensie.

Categorie: Assessments & Matching, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Neurolytics, dat bedrijven helpt de juiste werknemers te vinden met behulp van AI video-assessments, heeft de NWO Take Off Phase 2 loan toegekend gekregen. Een financiering voor innovatieve startups die wetenschappelijke kennis naar de markt brengen. Ze zijn daarin beoordeeld op de goede kennisbasis en innovativiteit, een zeer goed commercieel perspectief, uitstekende kwaliteit van het team en een goede kwaliteit van het toekomst/projectplan.

Gemotiveerd

De startup doet gezamenlijk onderzoek met Universiteit Utrecht en analyseert menselijk gedrag via videobeelden om tot een objectief, onbevooroordeeld en digitaal recruitmentproces te komen. “Bij onze wetenschappelijk opgezette video scan analyseren we onder andere motivatie, stressbestendigheid en match met de organisatiecultuur. En geven we kandidaten persoonlijke feedback voor zelfontwikkeling”, legt Felix Hermsen, medeoprichter van Neurolytics, uit. Wat ervoor zorgt dat organisaties betere keuzes kunnen maken en een leerproces implementeren op basis van data om zo talenten te selecteren die gemotiveerd zijn en niet vroegtijdig weer vertrekken.

Samenwerking

De timing van de nieuwe funding is bijzonder gunstig, aangezien Neurolytics onlangs samenwerkingen gestart is met grote partijen als PwC en het Ministerie van Defensie. “Een bedrijf wil graag laten zien wie ze zijn, wat ze doen en wáarom ze het doen; daar zijn ze trots op. Als kandidaat wil je een gelijke kans krijgen, weten wat je kan verwachten en of je gelukkig gaat worden bij een organisatie”, verklaart Hermsen.

Urgentie

Mede door de door COVID-19 versnelde transitie naar locatie-onafhankelijk werken, ziet Neurolytics de vraag naar zijn digitale product toenemen. Hermsen: “Strategische ontwikkeling van je personeelsbestand en remote recruiting past perfect in het huidige tijdsbeeld en zal naar de toekomst toe alleen nog maar belangrijker worden.”

Whitepaper: Hoe kies je een tool?
Ben jij op zoek naar geschikte #HRTech tools, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hoe je de juiste tool selecteert met dit whitepaper.

Over Neurolytics

HR Tech startup Neurolytics is in 2018 opgericht door de Argentijnse Belén Hein en Nederlander Felix Hermsen en geeft objectieve inzichten in de menselijke cognitie en voorkeuren met behulp van biometrische gegevens uit video.
De webapplicatie laat sollicitanten en bedrijven weten of ze bij elkaar passen. Door de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van neurowetenschappen, computer vision en machine learning te combineren, biedt Neurolytics objectieve feedback op basis van gedrag. Dit helpt bedrijven onbevooroordeeld betere beslissingen te nemen en talenten komen terecht in banen en bedrijfsculturen waar ze gelukkig worden. Neurolytics is ontstaan in venture builder Holland Startup.

Bron: Emerce

Deel dit artikel
Dit artikel is 651 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter