Nieuws


2 juli 2020

Beter online samenwerken met de juiste HR Tools


HR afdelingen draaien overuren in deze crisistijden. De omzet valt terug, medewerkers proberen thuis te werken, aandeelhouders willen kosten besparen, teams willen samenwerken en managers pushen op resultaat. En dat terwijl medewerkers zich niet kunnen focussen. Zij leggen de prioriteit bij het gezin of willen juist nu investeren in hun kennisontwikkeling.

Categorie: Learning & Development, Engagement, HRTech selecteren, HRTech implementeren, Corona
Geschreven door: worldofwork

radek-grzybowski-eBRTYyjwpRY-unsplashWaar moet je als bedrijf beginnen en hoe kan HR worden ondersteund? Welke acties kan HR juist nu initiëren?

Met beperkte investeringen die u nu kunt doen, laat u zien dat u luistert naar medewerkers en hun betrokkenheid serieus neemt. Sommige HR-investeringen worden nu zelfs uit nood geboren, maar vormen straks – als alle coronamaatregelen weer zijn ingetrokken – een uitstekende basis voor een betere employee experience. Bijvoorbeeld nieuwe HR-tools op het gebied van continuous feedback, interne mobiliteit en digital learning. Daan Degenkamp, senior projectleider bij VroomHR, vertelt welke kansen de huidige situatie biedt voor uw organisatie. Juist nu kunt u vanuit HR het verschil maken met keuzes die impact hebben op de korte en lange termijn.

Waarom nu de employee experience verbeteren?

Investeren in een positieve en waardevolle ervaring van uw HR-dienstverlening zorgt voor loyaliteit en loont altijd de moeite. In deze onzekere tijden is dat van nog groter belang dan anders. De stress is hoger dan normaal want medewerkers werken op afstand, vergaderen online, en proberen hun steentje bij te dragen om het bedrijf staande te houden terwijl arbeidstijdsverkorting of zelfs ontslag dreigt. Andere bedrijfstakken ervaren door deze crisis een enorme piekbelasting en weten niet waar zij de mensen vandaan moeten halen. Veel HR-afdelingen zitten met de handen in het haar en maken overuren vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus.

Ook uw eerste prioriteit als HR-professional is waarschijnlijk zorgen dat uw bedrijf deze crisis goed doorkomt. Veel grote projecten, met lange terugverdientijden, staan om deze reden on hold. Maar waarom zou u van de nood geen deugd maken? Een kleinschalig project met direct positief effect tijdens de crisis, maar ook een goede basis voor een betere employee experience op de lange termijn. Dubbele winst dus!

Drie voorbeelden van hoe u met Talentsoft software de crisis te lijf kunt gaan:

1. Continuous feedback

Meer mogelijkheden voor samenwerking en feedback
Als één ding duidelijk is geworden, is het dat werken op afstand door de coronacrisis in de hoogste versnelling is gezet. Online werken vraagt om tools waarmee medewerkers elkaar niet alleen kunnen spreken, maar ook kunnen samenwerken aan documenten, projecten en doelen. Talentsoft heeft recent voor continuous feedback een integratie met Microsoft teams gerealiseerd. Daardoor wordt het gebruik van HR-tooling onderdeel van het dagelijks werk in plaats van een apart programma waar je heen moet klikken. Door drempels weg te nemen, kunnen medewerkers elkaar voortdurend feedback geven, en doelen en afspraken vastleggen. Zo wordt continuous feedback een waardevolle aanvulling op uw feedback- en beoordelingsproces. Niet alleen voor zolang uw medewerkers noodgedwongen thuiswerken, maar ook voor daarna. Het werken op afstand, ondersteund met digitale HR-tools, wordt toegankelijk voor iedereen. Zeker nu men ervaart wat de voordelen ervan zijn.

2. Interne mobiliteit

Investeren in behoud van talent
Waar de ene beroepsgroep compleet stilvalt, zijn voor de andere de mensen niet aan te slepen. Hierdoor ontstaat een enorme mismatch tussen vraag en aanbod van werk. Sectorgebonden, maar ook binnen uw organisatie kunt u dit ervaren. De winkel is bijvoorbeeld gesloten, maar de webshop draait overuren. Op basis van HR-data kan HR tegenwoordig snel zien wie geschikt is voor een andere functie en welke competenties deze persoon nog mist. Deze tooling is een uitstekende aanvulling voor bedrijven die al over Talentsoft beschikken. Onder meer om talent dat plotseling zonder werk zit toch te behouden, door bijvoorbeeld andere functies of mogelijkheden voor omscholing en opleiding aan te bieden.
 
Afbeelding1
Afbeelding 1. Met de interne mobiliteitstool ziet u snel welke functie bij iemand past

Een goed intern mobiliteitsbeleid maakt u bovendien nog aantrekkelijker als werkgever omdat u nieuw talent interessante ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden kunt bieden, onderbouwd met de eigen HR-data. En dat komt straks goed van pas, als u er weer op volle kracht tegenaan kunt.

3. Digital learning

Online kennis vergroten en opleidingen volgen
Veel medewerkers die thuiszitten? Bied ze de mogelijkheid om in deze stille periode hun kennis te vergroten! Door extra trainingen of opleidingen te volgen die ervoor zorgen dat ze straks nog beter hun werk kunnen hervatten of wellicht in een andere functie kunnen starten. En hoe kan dat beter dan met een digital learning aanbod? Online workshops, tutorials, e-learnings, e-coaching, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Nog een voorbeeld van een klein project met een groot effect waarmee u de employee experience van uw organisatie verbetert en zichzelf positioneert als aantrekkelijke werkgever. Dus investeer juist nu in digital learning tools om blijvend toegevoegde waarde te bieden, nu én straks.

Met deze Talentsoft modules neemt uw employee experience een grote vlucht

In deze blog gaven we slechts drie voorbeelden van HR-investeringen die nu én straks van grote toegevoegde waarde zijn. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Bij VroomHR denken we graag met u mee over wat bij uw organisatie past. Wij zijn gecertificeerd implementatiepartner van Talentsoft, de aanbieder van HR-tooling ter ondersteuning van de gehele employee experience en natuurlijk de business zelf. Op de onderstaande afbeelding ziet u de HR-gebieden waarvoor Talentsoft tools biedt. Alle tools hebben één ding gemeen: de medewerker staat centraal.

Of het nou gaat om oplossingen vinden voor uw bedrijf waarmee u nu door de coronacrisis heen komt of om uw employee experience structureel te optimaliseren; met Talentsoft kan het.
 
 Marketplace-certififiedAfbeelding 2. De medewerker staat centraal binnen alle Talentsoft-modules

Zo maakt VroomHR het verschil

Van softwareselectie tot en met het ondersteunen ver na de technische implementatie. VroomHR heeft de juiste expertise in huis om gebruikers en beheerders te assisteren bij het maximaal benutten van het Talentsoft-systeem. Al onze consultants hebben ervaring op het gebied van HR. Bovendien zijn zij getraind door Talentsoft om in elke fase van het implementatietraject en daarna uw organisatie te ondersteunen met bijvoorbeeld:

  • het samenstellen en leiden van het (internationale) projectteam.
  • het bepalen van de scope van het project.
  • het uitvoeren van een quickscan.
  • het in kaart brengen van uw huidige en gewenste proces.
  • het inrichten van de modules, inclusief maatwerkrapportages.
  • het agile testen van de van verschillende implementatie-onderdelen.
  • het begeleiden van de interne uitrol na technische implementatie.

Wilt u weten of Talentsoft bij uw organisatie-uitdagingen past? Bent u nieuwsgierig naar de tools om de employee experience te verbeteren? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend gesprek of bijvoorbeeld een demo.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1018 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter