Nieuws


21 mei 2020

CNBB investeert in Employee Engagement app Wyzetalk


De Nederlandse investeringsmaatschappij CNBB Venture Partners heeft een investering van meerdere miljoenen euro’s gedaan in Wyzetalk, een snelgroeiend bedrijf voor digitale werknemersbetrokkenheid. Het is na Flex-Appeal de tweede partij met dergelijke tooling waarin CNBB investeert. In het Samenwerken domein van de #HRTech Arena kan het daarmee gaan concurreren met partijen als Speakap, Eko en Smarp.

Categorie: Prestatiemanagement, Engagement, Persbericht, Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

1200x650px_investeringsniuws#HRTech voor niet-bureau werkers

Een doelgroep die voor HR jarenlang moeilijk was te bereiken waren de medewerkers die niet de hele dag achter een laptop werken. De meeste #HRTech in onze arena is allemaal ontstaan als een applicatie voor een groot beeldscherm. Het laatste decennium hebben sommige van deze partijen zich wel op apps gestort, maar dat ging met wisselend succes. Start-ups en scale-ups ontstaan in de afgelopen 10 jaar hanteren vaak vanaf het begin een 'mobile first' strategie. Het nadeel daarbij is weer dat de 'grote beeldscherm' applicatie op je laptop voor bureau werkers juist minder goed werkt.

Het voordeel van een focus op smartphone gebruikers is dat je ook de functies van die smartphone kunt gebruiken die je op een laptop minder vaak gebruikt. App bouwers die focussen op niet-bureau werkers hebben een specifieke doelgroep aan gebruikers en kunnen zich daarin dan ook goed onderscheiden. We zien die ook in de #HRTech Arena bijvoorbeeld in de opleidingen hoek, zoals Mobietrain, maar vooral in het domein samenwerken met bovengenoemde genoemde partijen.

Aantrekkelijke marktontwikkelingen

In mei vorig jaar kondigde CNBB al een investering aan in de Nederlandse start-up Flex-Appeal, nu precies een jaar later breiden ze in dat zelfde segment uit met Wyzetalk. "CNBB investeert in Wyzetalk vanwege de unieke waardepropositie en onderscheidende doelgroep. Terwijl andere aanbieders van interne communicatietools zich voornamelijk richten op kantoormedewerkers en peer-to-peer-contact, stelt Wyzetalk bedrijven in staat om te communiceren met grote en complexe groepen non-deskmedewerkers. Ook biedt de oplossing van Wyzetalk de mogelijkheid om feedback van werknemers te verzamelen op een gestructureerde en meetbare manier."

Whitepaper: Hoe kies je een tool?
Ben jij op zoek naar geschikte #HRTech tools, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hoe je de juiste tool selecteert met dit whitepaper.

Terug naar huis

Het oorspronkelijk Zuid-Afrikaanse Wyzetalk, opgericht in 2012 door Gys Kappers (algemeen directeur) en Gerhard Pretorius (technisch directeur), heeft internationale klanten in de mijnbouw, olie en gas, productie, detailhandel en horeca. Kappers is een Nederlandse ondernemer wiens familie in de jaren vijftig naar Zuid-Afrika emigreerde. Hij heeft het bedrijf onlangs 'thuis' gebracht door het hoofdkantoor in Utrecht te vestigen. Onlangs kondigde Wyzetalk de samenwerking aan met zijn eerste Nederlandse klant, Reederei Nord, de Amsterdamse vestiging van een Duitse rederij.

WYZETALK

Wyzetalk, opgericht in Zuid-Afrika in 2012 en met het hoofdkantoor gevestigd in Utrecht, is een toonaangevend bedrijf voor medewerkersbetrokkenheid dat grote organisaties met hun eerstelijnsmedewerkers verbindt om de communicatie te verbeteren, de betrokkenheid te vergroten en de bedrijfsprestaties te stimuleren. Sinds de lancering van het product in 2014 heeft Wyzetalk zich ontwikkeld tot een ‘fully managed services’ bedrijf met meer dan 100% groei per jaar. Tegenwoordig gebruiken meer dan 600.000 werknemers in de detailhandel, horeca, mijnbouw en scheepvaart de oplossingen van Wyzetalk.

CNBB

CNBB Venture Partners is een softwaregerichte investeringsmaatschappij die ondernemers ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities door middel van kapitaal en strategische ondersteuning. Opgericht in 2007, doet CNBB risicokapitaal- en private equity-investeringen in Europa vanuit kantoren in Rotterdam en Antwerpen.CNBB treedt op als actieve investeerder in financiële, strategische en operationele zin. Via een internationaal netwerk en expertise in het internationaal uitbreiden van bedrijven, biedt CNBB ook ondernemers krachtige ondersteuning om hun internationale groeiambities waar te maken.

Deel dit artikel
Dit artikel is 914 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter