Nieuws


25 februari 2020

Overname Cornerstone/Saba en fusie Kronos/Ultimate


Een flinke opschudding van de markt met grote Amerikaanse HRTech spelers deze week. Eerst kondigden Kronos en Ultimate aan te gaan fuseren, gisteren kondigde Cornerstone de overname van Saba aan.

Categorie: Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

HRTech Suites mergersKronos en Ultimate worden People Inspired

Deze in Nederland iets minder bekende namen, Ultimate was nog niet eens opgenomen in onze HRTech Arena, zijn vooral in de VS grote spelers. Kronos is van oorsprong een leverancier van planning oplossingen, of workforce management en heeft zich ontwikkeld tot bredere HR suite speler met vooral de kracht in de 'Core HR' tools, maar heeft ook talent management producten. Ultimate is van origine meer een talent management oplossing en heeft daar meer specialistische oplossingen. Daarin kunnen de beide ondernemingen elkaar dus goed aanvullen. Ze gaan samen verder onder de nieuwe naam "People Inspired"

De nieuwe onderneming heeft meer dan 12.000 medewerkers en een marktwaarde van $22 miljard en is daarmee een van de grootste cloud leveranciers in de wereld.

Cornerstone en Saba

Net een jaar na de overname van Lumesse door Saba is de volgende stap alweer genomen en wordt Saba zelf overgenomen door Cornerstone OnDemand voor bijna $1,4 miljard. Beide organisaties waren ongeveer even groot en hebben nu gezamenlijk meer dan 7.000 klanten wereldwijd met meer dan 75 miljoen gebruikers. Niet alleen in omvang, ook in product portfolio zijn de organisaties zeer vergelijkbaar met behoorlijk veel overlap. Het persbericht spreekt vooral van het samengaan van de R&D teams:

"Het samengevoegde bedrijf zal goed gepositioneerd zijn om een sterk gedifferentieerd portfolio van softwareoplossingen voor people development en talent experience te leveren. Zowel dankzij het bestaande productportfolio, als door de versnelling van het productontwikkelingsproces dankzij een groter R&D-team, meer financiële middelen en een gedeelde visie voor de toekomst."

Dat zou erop kunnen duiden dat met name de Cornerstone producten worden door ontwikkeld. Een punt van aandacht voor huidige gebruikers van Saba of Lumesse producten. Het persbericht zegt hierover:

"Cornerstone is voornemens het gemeenschappelijke productportfolio in de loop van 2020 te integreren en te optimaliseren met maximaal klantsucces als inzet."

De huidige marktwaarde van Cornerstone is bijna $3,5 miljard en samen hebben ze ruim 3.500 medewerkers.

Alles HR suite oplossingen
Ben jij op zoek naar innovatieve HR suite oplossingen? In de aanbiedersgids vind je alle informatie op een rijtje.

Deel dit artikel
Dit artikel is 771 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter