Nieuws


27 februari 2020

Next step is Next Learning


Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds meer erkend als basis onder het werkzame leven en 'op cursus gaan' is (bijna) geen 'moetje' meer. Dat komt omdat opleiden steeds persoonlijker wordt gemaakt en minder een organisatorische noodzaak. Hoe je de learning experience in een agile omgeving smart inricht leer je dan weer bij Next Learning op 9 april.

Categorie: Learning & Development, Prestatiemanagement, HRTech implementeren
Geschreven door: HRTech Redactie

Next Learning

Dit evenement is ondertussen verplaatst naar 15 september.

'Moet' jij ook 2 dagen per jaar 'op cursus'? In de baan voor het leven hoefde je je niet zo druk te maken en was opleiding bijna een last. Van twee kanten, zowel werkgever als werknemer, is ondertussen het besef wel doorgedrongen dat leren meer is dan een verplicht nummer. De baan voor het leven bestaat bijna niet meer en zelfs al heb je die in jouw branche nog wel dan zorgt technologie voor zoveel veranderingen dat bijleren de enige manier is om relevant te blijven.

Technologie maakt leren veel efficiënter en makkelijker

70-20-10Die technologische versnelling van de hele maatschappij heeft ook enorme impact op het vakgebied van opleidingen. Digitale tools hebben leren efficiënter en makkelijker gemaakt. In de oude offline wereld van leren werd alleen de focus gelegd op de 10% van het formele, klassikale leren. Door toepassingen als Augmented Reality kun je nu letterlijk op je werkplek leren, bijvoorbeeld hoe je een auto repareert. Community leeroplossingen maken sociaal leren, ook met internationale teams, mogelijk. Met micro learning, waar je op internet de grootste tekst en video encyclopedie ooit kunt vinden. En gemengd leren, inclusief gamification, waarin alle vormen gecombineerd worden naar gelang de methode die het beste past bij de betreffende leertaak.

Next Learning 2020

Op 7 april vind voor de derde keer het Next Learning event plaats, in het 1931 congrescentrum in Den Bosch. Met ruim 800 bezoekers is het in dit vakgebied een het grootst evenement in Nederland, waar ook ruim aandacht is voor leer technologie. Remko van der Drift, van het Instituut voor Faalkunde, opent de dag met zijn boodschap 'Failure sucks, but it instructs'. André Kuipers sluit af over zijn opleidingspad voor een 'moonshot'.

Next-learning-2019

Vier thema's staan centraal

Tussendoor is er steeds keuze uit 5 trajecten om te volgen. Dit jaar is er een Playground met Domes en meer dan 40 partners, waaronder de nodige HRTech aanbieders, en het programma opgebouwd rond deze vier thema's:

  1. Learning Xperience Design gaat over hoe je met de nieuwste technologieën leren makkelijk en vanzelfsprekend kunt maken. Met praktijkcases van T-Mobile, UMCG, TNO en de KNHB-hockeybond
  2. Bij People & Agility gaat het vooral over de gezonde balans tussen ambitie en realiteit, met sessie over wendkracht, millenials, digital dexterity en de 'eigen regie' app Tiptrack.
  3. Ook voor Smart Learning is technologie onontbeerlijk en zijn sessies over sushi leren met Skilsstown, Learning Analytics, video, VR en growth hacking te volgen
  4. En omdat leren een middel is om beter (en leuker) te presteren vind je bij Business Performance meer over falen, social learning, werkplekleren en de organisatie prioriteiten koppeling

Download hier het hele programma.

Er valt heel wat over HRTech te leren op dit event over leren

Een eerste check of nulmeting waar je staat als L&D team kun je oppikken in de workshops van Guus van Deelen over de '50 shades of grey for L&D'. Aan de hand van een L&D quickscan die al te downloaden is op de site kun je jezelf positioneren op tien elementen. Daardoor kun je bewuster aan de slag jezelf en je team in bepaalde richtingen te ontwikkelen.

Dan een aantal technische onderwerpen. Opleiden en vooral de certificaten die je kunt behalen is een typische toepassing waar Blockchain meerwaarde kan hebben. Maar zoals we al schreven in de boekreview 'Wie niet tech is, is gezien' is die Blockchain wel de meest complexe techniek van het moment. Op het event is de 'Dutch Blockchain Coalition' aanwezig om hier licht in de duisternis te brengen. Zij hebben een gratis elearning ontwikkeld met 5 uur video materiaal om blockchain onder de knie te krijgen.

Een iets minder complexe technologie om uit te leggen is AI, Artificial Intelligence. Natuurlijk is dit ook in de Learning wereld een steeds vaker toegepaste technologie. Toch is expert Wilfred Rubens nog niet onvertogen enthousiast over de toegevoegde waarde van AI. Hij geeft zijn commentaar op vijf AI toepassingen in Learning; chatbots, personalisering, data analytics, recommendations en voorspellingen.

Op het gebied van HR Analytics komt Gartner met de term 'Digital Dexterity', wat zoveel als digitale behendigheid betekent. Op zich is die term daarmee niet specifiek gericht op data, maar zij definiëren het toch als volgt “Degene die weet welke data je moet verzamelen, er betekenis aan kan geven én het kan gebruiken als stuurinformatie voor beslissingen: die is king!” Edwin Levels van onderzoeksbureau Nidap gaat er dieper op in en daagt de HR professionals uit om in de spiegel te kijken voor hun eigen digitale wendbaarheid.

Op het blog van Next Learning vind je nog veel meer informatie, inclusief podcasts, ook van voorgaande edities. Koop hier je tickets voor het congres, met een speciale relatiekorting van 20% via #HRTech Review | kortingscode 777SDHRTech.

Next Learning podium

Deel dit artikel
Dit artikel is 333 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter