Nieuws


16 december 2019

"Maatwerk is voor mietjes" (excusez le mot)


Bij BNR Groeihelden op 11 december 3 HRTech ondernemers aan het woord over hun succesvolle start-ups en scale-up. Over Peddy, NMBRS en Flex-Appeal en hoe ze in de lokale markt een niche vonden of juist internationaal experimenteren. En over hoe je om moet gaan met vragen om maatwerk van klanten.

Categorie: On/-offboarding, Learning & Development, Prestatiemanagement, Salarissen, Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

HR-applicaties are here to stay

BNR GroeiheldenDeze week heeft BNR Groeihelden de oren gericht op HR Tech. Ze hebben twee Nederlandse groeihelden uitgenodigd om hun verhaal te vertellen in de studio. Ten eerste Michiel Chevalier die in 2008 NMBRS oprichtte, omdat hij kansen zag voor een modernere oplossing in de salaris verwerking markt. En met succes, want ondertussen verwerken ze met ruim 100 medewerkers meer dan 1 miljoen salarisstroken per maand in Nederland en Zweden en groeien ze 30% per jaar. Met een live-stream verbinding zijn ze verbonden met het kantoor in Portugal waar hun development team zit die onder andere al meer dan 100! koppelingen met andere HRTech spelers realiseerden. En waar veel Scandinavische partijen, zoals Visma en Assessio ervoor kiezen Europa in te trekken via Nederland, kiest NMBRS voor de omgekeerde weg via Zweden en niet via 'volle HR Tech landen' als de VK en de Duitstalige landen.

In de uitzending deelt aan de telefoon ondernemer Ergin Borova van Peddy ook nog twee inspirerende ondernemersverhalen, gekoppeld aan zijn eigen reis vanuit Noord-Macedonië naar het ondernemerschap in Nederland.

Een 'alles-in-één' mobiele HR app

De tweede studiogast is Ruben Wieman, oprichter van het Rotterdamse Flex-Appeal. Ruben in pas in 2014 gestart en valt met ondertussen 30 mensen toch al in de categorie scale-up. Ze bouwen aan een 'alles-in-één' app voor de horeca en retail specifiek voor de mensen die niet achter een computer werken de hele dag. De app is primair een communicatie tool, waar onboarding in zit en volgend jaar ook e-learning, en waar je met koppelingen naar andere HRTech spelers ook je rooster kunt wijzigen en je salarisstrook kunt ophalen.

"Maatwerk is voor mietjes"

Software- koppelenAls presentator Meindert Schut aan Wieman vraagt hoe hij omgaat met klanten die speciale wensen hebben komt Wieman met deze uitspraak, die hij overnam van Adriaan Mol, oprichter van betalings intermediair Mollie. Als je snel wilt kunnen groeien is standaardisatie van je product de enige manier voor die structurele groei. Het is één van de belangrijkste keuzes die een start-up moet maken, zeker als een grote klant dat van je eist.

Andersom is deze les ook voor HR van belang. Vandaag nog steeds vragen grote klanten van hun tech en implementatie consultants om maatwerk en er zijn genoeg partijen die daar graag voor betaald worden. Vaak heb je daar als HR dan na een paar jaar toch spijt van, want door al dat maatwerk heb je processen en technologie zo in elkaar gevlochten dat aanpassen een grote, dure klus wordt. Zoek dus het liefst HRTech die je op jouw wensen kunt 'configureren', via het instellingen menu eenvoudig kan wijzigen, in plaats van maatwerk.

Luister de Podcast van BNR helemaal terug of bekijk de FeedForward oplossing van Peddy in dit webinar.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1276 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter