Nieuws


9 december 2019

De HR (Tech) Podcast serie


Het team van HR Praktijk en HR Academy maakt sinds eind augustus iedere 2 weken een podcast serie over verschillende onderwerpen voor HR. En omdat voor HR de technologische hulpmiddelen steeds belangrijker worden komen er ook interessante voorbeelden met #HRTech voorbij. En deze week in Podcast #8 Mark van Assema over #HRTech Review.

Categorie: HR Analytics, HRTech Taal, HRTech selecteren, HRTech implementeren, HR Praktijk
Geschreven door: HRTech Redactie

Het nieuwe leren, ook voor HR zelf

Jezelf ontwikkelen is ook voor HR professionals natuurlijk essentieel. Ook zij gingen, en gaan nog steeds, naar fysieke bijeenkomsten zoals klassikale trainingen en events. Dat heeft ook nog steeds een bepaalde waarde, zoals om te netwerken, maar ook voor HR zijn er nieuwe manieren van leren, zie ook ons vorige artikel over Youtube leren. Naast video is ook voice alleen, in de vorm van podcasts, aan een wederopstanding begonnen. Na aanvankelijke een moeizame start met maken en luisteren naar podcasts zijn er nu steeds meer partijen, met als bekende voorbeelden BNR en andere radio zenders, die hiermee bezig zijn. Ook voor HR zijn er internationaal vele podcasts te beluisteren (in het Engels), van bv SHRM en andere HR platformen en van leveranciers, zoals Recruitee.

HR Podcast voor Nederland

HRPodcastIn augustus dit jaar startten HR Praktijk en HR Academy met een Nederlandse HR podcast serie. Pieter Lieverse en Peter van den Hout interviewen in hun studio een gast uit de HR wereld. Dat is soms iemand van de aanbieders zijde en soms een HR Manager of HR Professional. Iedere 2 weken is er een nieuwe podcast online en te beluisteren in één van podcast apps op je smartphone, zoals Spotify, Anchor, Apple en Google Podcast of Pocket Casts. Abonneren op de HR Podcast voor een van die apps kan hier.

HR - Tech - Podcasts

In de 8 podcasts die nu al te beluisteren zijn vind je ook verschillende waarin #HRTech een prominente rol speelt. Zo kun je onder andere luisteren naar:

  1. Gido van Puijenbroek, medeoprichter en managing partner van consultancy bureau AnalitiQs, die ingaat op het meten van de toegevoegde waarde van allerlei verzuim beheersende maatregelen (foto links)
  2. Patricia Gielis, HR Director Centre of Expertise bij de Rabobank, over de rol van HR in de digitale transformatie van organisaties (foto midden)
  3. Maarten Lens-FitzGerald, ondernemer en global head of Voice bij web en app ontwikkelaar Nodes, duikt in de impact van spraaktechnologie op de rol van HR (foto rechts)

PodcastGido PodcastPatriciaGielis PodcastMaarten

 

 

 

 

 

Naast deze drie hebben ook de andere podcasts vaak een element van HRTech in zich, wat logisch is omdat HR toch eigenlijk niet meer zonder Tech kan tegenwoordig. Dus abonneer je vooral op de serie en volg ook de nieuwe uitzendingen in 2020.

HRTech Review te gast

PodcastMarkIn de nieuwste aflevering mocht Mark van Assema, oprichter en community manager van #HRTech Review te gast zijn in de Amsterdamse studio. Als je liever luistert, bijvoorbeeld in de auto of trein, dan leest, dan kun je in deze podcast meer horen over de doelen van HRTech Review en over de informatie die we hier kunnen geven. Daarnaast legt hij uit hoe de rol van IT in #HRTech geminimaliseerd is en dat HR hier veel meer zelf de lead in moet nemen. Vroeger waren ook tools om in de organisatie mee samen te werken, zoals de intranet en Sharepoint, een IT aangelegenheid. Omdat die samenwerk tools ook meer en meer feedback en learning functionaliteit krijgen legt Mark uit dat ook die tools aan HR gekoppeld worden. Luister vooral de hele podcast voor een nuchtere kijk op de al bijna 300 tools in onze #HRTech Arena.

Deel dit artikel
Dit artikel is 984 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter