Nieuws


5 december 2019

An elevated experience 4u


Dat HR en technologie uiteindelijk moet draaien om de eindgebruikers is met de aandacht voor de employee experience bij UNLEASH wel duidelijk. In Parijs presenteerde het ooit Nederlandse, nu wereldwijde, Unit4 haar nieuwe kijk op technologie. We spraken er met ceo Mike Ettling en met Tim Clauwaert, ceo van Intuo, onderdeel van Unit4.

Categorie: UNLEASH, Recruitment, HR Administratie, Prestatiemanagement, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Voor Nederland of de hele wereld?

EttlingHet bedrijf dat in Nederland in 1980 werd opgericht is ondertussen gegroeid naar een wereldwijde speler in ERP, Finance, Performance en HR software. De specifiek Nederlandse en on-premise softwareoplossingen als Personeel & Salaris en Verzuimsignaal zijn apart ondergebracht, zodat een wereldspeler met internationale, cloud softwareoplossingen overblijft. Unit4 onderscheidt zich volgens ceo Mike Ettling daarin van andere wereldspelers door zich te richten op mid-market dienstverlening, of ‘people based companies’, daar waar partijen als SAP en Oracle vooral sterk zijn in industriële of supply chain omgevingen. “De kern van onze focus is wat Unit4 anders maakt dan andere ERP/HCM-leveranciers – onze oplossingen zijn ontworpen om door alle mensen in een organisatie gebruikt te worden”, legt Ettling uit. “Unit4-klanten maken geen producten, maar leveren diensten voor universiteiten, professionele servicebedrijven, non-profitorganisaties en overheden. Unit4 richt zich op het helpen van mensen die mensen helpen.”

Finance gekoppeld aan HR

Toen Unit4 in de vorige eeuw in Nederland startte, was dat met een finance-oplossing, voor de boekhouding bij accountants en de financiële administratie. Niet alleen is dat volgroeid tot een Enterprise Resource Planning (ERP) die inmiddels in de cloud draait, ook is daar HR als doelgroep aan toegevoegd. In maart dit jaar schreven we al over de overname van het Belgische Intuo, een Talent Management-oplossing. De overname heeft Intuo extra kansen gegeven waardoor ze op de Belgische Deloitte Fast50, met de snelst groeiende techbedrijven uit België, twaalfde zijn geworden met een omzetgroei van bijna 700%.

Tim Clauwaert, oprichter en ceo van Intuo, was ook bij het interview op UNLEASH aanwezig en zegt hierover: “Super om te zien dat we bij de top 50 zitten en onze teamspirit en toewijding gezien worden door de markt. Onder de vleugels van Unit4 hopen we de komende jaren nog meer onze toegevoegde waarde te laten zien op het gebied van HR en strategisch talent enablement.” Daarnaast kondigde Unit4 op UNLEASH een wereldwijd partnership aan met Talent Acquisition speler SmartRecruiters.

UNLEASH_Unit4

People Planning & Analytics

Door de overname en samenwerking kan Unit4 nu een bijna complete set aan People Development tools én data koppelen aan financiële data om de gehele prestaties van de organisatie te analyseren. Een Talent Acquisition oplossing voor flexwerkers ontbreekt nog wel, geeft Ettling toe.

Unit4 noemt deze geïntegreerde oplossing People Planning & Analytics. Hiermee kunnen klanten eenvoudig data uit hun ERP- en HCM-systemen halen, ook als anders dan Unit4 software. People Analytics geeft HR- en bedrijfsmanagers volledige en bruikbare inzichten in hun mensen, wat leidt tot betere en snelle besluitvorming. De People Planning oplossing brengt financiële budgetten en personeelsplanningen samen, zodat je geen spreadsheets meer hoeft te gebruiken.

Geen EX, maar PX: People Experience

Door over te stappen van Employee naar People Experience geeft Unit4 ook aan dat het om de combinatie van klant en interne gebruikers gaat. Beide verwachten een betere balans tussen werk en privé en willen dat technologie op de werkvloer hen op dezelfde manier ondersteunt als consumententechnologie dat naadloos doet, met minder complexiteit.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1948 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter