Nieuws


11 juli 2019

HR2Day en Dotweb naar de Noorse Visma groep


Een tweede en derde overname in HRTech Nederland deze week, en weer een Scandinavische partij. Visma is inmiddels een bekende speler na de overname van Raet in 2017. Zij nemen zowel de 'suite' speler HR2Day over als de verzuim specialist Dotweb.

Geschreven door: HRTech Redactie

HoofdkantoorVisma-Klein

Twee vliegen in 1 klap

HR2day is aanbieder van een uitgebreid cloudplatform dat integrale ondersteuning biedt voor HR processen, van salarisadministratie tot talentbeheer. Dotweb is aanbieder van generiek verzuimbeheer en een contract management oplossing voor de retail branche. 

Visma kiest voor Nederland

Dat het Noorse bedrijf Visma kiest voor Nederland als strategische groeimarkt buiten Scandinavië wordt hierdoor extra bevestigd. Na de overname van het grote Raet in 2017, en eerdere overnames in de financiële hoek als Pinkweb en ProActive, heeft Visma in Nederland inmiddels meer dan 2000 medewerkers. Beide nieuwe overnames zijn relatief klein vergeleken met Raet, inmiddels Visma-Raet, maar het zijn wel innovatieve spelers die een andere dynamiek toevoegen aan de HRTech portefeuille. Met de overnames wil Visma, verder actief in Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika, vooral haar marktaandeel in Nederland vergroten. "Het is vooralsnog niet de bedoeling om de bedrijven in elkaar te schuiven of om ontwikkelkosten te delen", volgens een woordvoerder in het FD.

Nieuwe MD bij HR2Day

Andy Verstelle, managing director en medeoprichter van HR2day: “Het is fantastisch om deel uit te gaan maken van Visma, een organisatie met een zeer sterke strategische focus op de hr-markt. Ik zie dit als het juiste moment om mijn taken neer te leggen na meer dan negen jaar actief te zijn geweest als managing director van HR2day.” Zijn taken als managing director worden overgenomen door medeoprichter Marcel de Brauwer.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1250 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter