Nieuws


4 februari 2019

Het RH manifest van nieuwe partner eelloo


Onze nieuwe Software Partner eelloo draait zaken graag om. Geen HR, maar RH. In het RH manifest lichten ze toe wat dat precies inhoudt en hoe de producten rondom Assessments en persoonlijke ontwikkeling daarop aansluiten.

Categorie: Assessments & Matching, Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

Werk is er voor jou. En niet andersom

Het is tijd om het anders te doen. Om van werk een resource te maken voor mensen. Om samen het systeem op z’n kop te zetten. Lees ons manifest. En doe mee.

De-Talentfabriek

Je staat aan de kant. Volgens onderzoeken hebben we het beter dan ooit. Toch ervaar je dat niet zo. Want de wereld om je heen verandert zo snel dat het amper bij te benen is. Technologische ontwikkelingen lijken ons te overkomen. In die hectiek zoek je naar invloed op de samenleving, op de politiek – en op je werk. Maar je ziet hoe bedrijven en instanties steeds meer macht hebben en jouw invloed afneemt. En dat frustreert je. Mateloos.

Rendement is boven mensen komen te staan. Resultaat lijkt het enige dat nog telt. Als je maar wat oplevert. Die efficiency-obsessie doet ons allemaal tekort. Want er is meer van waarde. Aandacht voor elkaar bijvoorbeeld, inspiratie, betrokkenheid, de natuur. In het rendementsdenken is daarvoor geen plek. Dat kraakt. En raakt ons allemaal. Kijk naar de roep om de menselijke maat in het onderwijs en de zorg.

Hoe we werken, werkt niet meer. Human Resources Management versterkt die spanning alleen maar. Door mensen te zien als resources, die moeten zorgen voor output. Terwijl jij je betrokken wil voelen. En werk wil dat zin heeft.

We moeten het omdraaien, jou centraal stellen. Werk zien als resource voor mensen. Zodat je zelf bepaalt welke rol werk speelt in je leven. Wat je eruit wil halen. En wat je samen met anderen wil betekenen. Want iedereen telt mee.

Daarom roepen we organisaties, overheden, ondernemers, HR-afdelingen en iedereen op de arbeidsmarkt op om mee te bewegen van Human Resources naar werk als Resource for Humans. Van HR naar RH.

  1.   Draai het perspectief om. Begin bij mensen en hun verhaal. Laat iedereen vertellen, van receptionist tot CEO. En deel die verhalen met elkaar. Wat betekent je werk voor je – en hoe haal je er het beste uit?
  2.   Draai de manier van werken om. Laat KPI’s los en baseer missies en doelen op deze verhalen. Verbind ze in één groot verhaal, dat richting geeft. Stel ethiek gelijk aan rendement, zodat we de juiste keuzes maken. Geef de vrijheid om werk zo te organiseren dat het écht werkt, zonder verantwoordingscultuur. En geef inspiratie en creativiteit de ruimte door verwondering buiten het werk mogelijk te maken.
  3.   Draai de arbeidsmarkt mee om. Hoe meer mensen en partijen meebewegen, hoe fundamenteler we het systeem veranderen. En hoe zinvoller werk wordt voor ons allemaal. Dat geldt ook voor jou. Maak je verhaal, neem de regie en doe mee. Want werk is er voor jou. En niet andersom.

Doe je ook mee?

Samen met instanties, organisaties - en hopelijk jou! - ontwikkelen we een convenant. In dit convenant maken we concrete afspraken om mensen centraal te stellen in organisaties en op de arbeidsmarkt. Zo gaan we samen stap voor stap van HR naar RH. Meedenken? Erbij zijn?

 
Deel dit artikel
Dit artikel is 656 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter