Nieuws


31 januari 2019

Lancering van de HRTech Arena van Nederland


Deze week lanceren we de gloednieuwe HRTech Arena van Nederland. Het is een visuele weergave van de gids met Aanbieders die we reeds een jaar beschikbaar hebben. Je kunt hiermee goed in kaart brengen waar de HRTech staat die jij kent/gebruikt en je ziet de alternatieven.

Geschreven door: HRTech Redactie

HR_Arena_NL_I_1000_929Een Arena?

In een sport arena, zoals de Johan Cruyff Arena, wordt strijd gevoerd op het veld en zitten de toeschouwers op de tribunes in vakken. Onze Arena is iets anders, maar natuurlijk is er ook een 'strijd'  gaande tussen alle spelers. Op het 'veld' in het midden staan de HRTech aanbieders die een hele 'Suite' van verschillende oplossingen bieden. Die oplossingen delen wij op in 'domeinen' en die zijn te vinden in de buitenring, de 'tribunes'.  Dat noemen we 'Point Solutions'; aanbieders die tooling in een specifiek HR domein bieden. 

In deze Arena kijken alle spelers naar elkaar, op de tribunes en het veld. En niet alleen om strijd te leveren, maar ook om vrede te sluiten en te gaan samenwerken. Zo maken vele point solutions standaard koppelingen naar elkaar om elkaar juist te versterken. Kijk bijvoorbeeld eens in de lijst bij onze partner NMBRS.

Ook de grotere Suite aanbieders weten ondertussen dat het haast onmogelijk is om 'alles aan te bieden' in deze tijd van snelle innovatie en startups. Dus ook zij maken standaard koppelingen met de point solutions, zoals te lezen in dit artikel over SAP, of de marktplaats van onze partner Cornerstone.

De HRTech wereld is niet tweedimensionaal

De uitdaging bij een visuele weergave is om een complexe wereld te vangen in 1 plaatje. Door gebruik te maken van een cirkel hebben we een aantal dimensies van die wereld weten te tonen; het verschil tussen point solutions en suites en de verschillende domeinen. Daarnaast zie je ook een grove indeling in oplossingen voor het proces van werving & selectie of 'Recruitment', voor de basis administratie processen op een HR afdeling; de 'Core HR' domeinen, en voor de domeinen bedoeld om mensen te ontwikkelen, de 'Talent' partijen.

Toch kun je niet alles laten zien in een platte arena. Zo hebben veel point solutions niet voor 1, maar wel 2 of 3 domeinen een module. Dan hebben we gekozen voor het volgens ons belangrijkste domein, zodat iedere partij maar 1 keer voorkomt in de Arena. 

GidsFiltersAndere elementen die belangrijk kunnen zijn voor het zoeken en kiezen van aanbieders die bij jouw organisatie passen zijn dimensies die niet in de Arena passen. Gelukkig is er wel meer in detail te zoeken in onze Aanbieders Gids met uitgebreide filters. 

Zo kun je ook zoeken op de omvang van de leverancier, zodat je niet een te grote of te kleine partij uitnodigt voor een gesprek. Of je zoekt op taal 'Nederlands' als je alleen oplossingen zoekt die in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Zo zijn er filtermogelijkheden op geografische en klant focus van de aanbieder, het Soort oplossing en de Type Tools die ze aanbieden, voor als je specifiek iets zoekt met bijvoorbeeld een chatbot. 

Zoek je de 'alles-in-1' oplossing?

Dan ligt het eraan hoe divers je vraag is en hoe groot je organisatie is. Je kunt gaan aanvinken in de diverse domeinen en bepaalde combinaties leveren dan Suite oplossingen die veel kunnen. Maar vink je alles aan dan krijg je niemand. Een alles-in-1 oplossing bestaat niet en daarom is het juist goed dat je steeds vraagt welke standaard koppelingen een aanbieder beschikbaar heeft!

 

Deel dit artikel
Dit artikel is 415 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter