Nieuws


11 januari 2019

Talentsoft rondt $50 miljoen financieringsronde af om de groei te versnellen


HRTech aanbieder Talentsoft heeft een kapitaalinjectie van $50 miljoen (€45 miljoen) binnengehaald. Het bedrijf is al een van de grootste Europese aanbieders van HR-software en wil met die investering haar positie als marktleider versterken.

Geschreven door: HRTech Redactie

De kapitaalinjectie, waarbij meerdere, internationale financiële partijen zijn betrokken, behoort tot de top-10 van grootste investeringen in softwarebedrijven van Europa van het afgelopen jaar. Talentsoft zal het geld aanwenden om haar Europese groeiambities te realiseren.  

Nieuwe koers          

Die ambities blijken uit de nieuwe strategische koers die Jean-Stéphane Arcis, ceo van Talentsoft, tegelijkertijd met de bekendmaking van de kapitaalinjectie heeft ontvouwd. Volgens Arcis ligt de focus daarbij op drie prioriteiten:

  1. Versnelde internationale marktgroei
  2. Investeren in HR-datamanagement en technische innovatie, zoals employee experience
  3. Een omslag richting een open platform voor externe applicaties; ontwikkelen van Saas- richting iPaas-model (Integrated Platform as a Service)

Nederlandse markt

Arcis_300_420In een interview met HRTech Review stelt Arcis dat we in Nederland zeker de effecten van de nieuwe investeringen zullen gaan merken. “Nederland is een belangrijke markt voor ons. Ten eerste omdat we daar enkele ‘key customers’ hebben, zoals Jumbo en Eneco, die lid zijn van onze ‘customer advisory board’.

Ten tweede omdat het een volwassen markt is met een groot aantal recruitmentoplossingen en dienstverleners. Men is in Nederland al vrij volwassen op het gebied van candidate experience en maakt ook eerder de slag naar het verbeteren van de employee experience. En innovatie van die user experience is nou juist waarin wij fors gaan investeren.”

Total Talent Management

Volgens Arcis komt de investering in productinnovatie niet alleen ten goede van de Core-hr producten, maar zullen ook de toepassingen voor externe medewerkers worden uitgebreid. Dit past in de trend naar Total Talent Management (TTM), die zeker ook in Nederland gaande is. “Dit jaar zullen in ieder geval alle verschillende type contracten beschikbaar worden in de Core en er is een nieuwe module voor Projecten, waaraan verschillende type werkers kunnen deelnemen. Via de Talentsoft Hub kunnen ook teams van subcontractors deelnemen aan die projecten.

Hiermee spelen we in op een vraag vanuit de markt.  Wij hebben een groot marktaandeel in Europese Retail, waaronder Jumbo. Die hebben allemaal een relatief grote flexibele schil, vooral ook om seizoen pieken op te vangen, en dus behoefte aan TTM.”

Koppelingen met partners

Arcis laat HRTech Review daarnaast weten dat productinnovatie gericht is om partners de mogelijkheid te bieden om koppelingen te maken met Talentsoft en die in een marktplaats beschikbaar te stellen. “Dat is met name bedoeld voor HRTech partijen, maar kan ook voor finance en payroll zijn, zoals bijvoorbeeld met de nieuwe Talentsoft partner Raet in Nederland. Het bieden van een marktplaats voor partners is voor HR ook belangrijk om ‘collaboration’ of samenwerk tooling te koppelen aan informatie uit Talentsoft.”

Gebruikers PeopleXS-applicatie

En wat gaan Nederlandse en internationale klanten die nog steeds de PeopleXS-applicatie gebruiken merken van de investeringen? Arcis: “Het My Talentsoft dashboard biedt al met één klik toegang tot allerlei PeopleXS-informatie. Dat werkt vanuit het dashboard op dezelfde manier voor andere onderliggende content. Zo is dit bijvoorbeeld al geïmplementeerd bij Eneco.”

Over Talentsoft

Talentsoft, opgericht in 2007, maakt een razendsnelle groei door. In 2018 groeide de omzet met 33% en het beursgenoteerde bedrijf verwacht in de nabije toekomst een jaaromzet van $100 miljoen te zullen behalen Bij het bedrijf werken 600 mensen, die 9 miljoen gebruikers bedienen in 130 landen. Arcis: “Wij zijn de enige zelfstandige, wereldwijde speler op het gebied van talent management met een oorsprong in Europa Die unieke cultuur en technologische basis willen wij nog verder versterken.” 

Lees hier het persbericht van Talentsoft zelf.

Onze consultancy partner Vroom is onder andere gespecialiseerd in het implementeren van Talentsoft. Als je meer vragen hebt over de implementatie kant van Talentsoft kun je met hen contact opnemen.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1103 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter