Nieuws


17 oktober 2018

Tips en Tools voor het werven van zelfstandig professionals


Zelfstandige professionals vinden, selecteren én er efficiënt en effectief mee samenwerken: hoe doe je dat het beste? In drie webinars op de 'HR Tech en Flex' dag van de Webinar Week werd het uitgebreid besproken.

Categorie: Recruitment flex
Geschreven door: HRTech Redactie

#1. Het vinden van een zelfstandige

Een jaar of 15 geleden doken de eerste online tools en platformen op die zelfstandige professionals wilden koppelen aan projecten. Velen hadden een groot disruptief effect verwacht. Maar in de praktijk viel het toch wat anders uit. Er kwamen een aantal ambitieuze projecten op, maar velen verdwenen bijna net zo snel als ze gekomen waren. Slechts een paar overlevers resteren nu nog.

In het webinar van ZiPconomy en Planet Interim hoor en zie je de bewegingen in de markt en een voorspelling welke kant het op gaat

#2. Het selecteren van een zelfstandige

Goed, je hebt nu een lijstje potentiële interimmers voor je neus liggen. Maar hoe selecteer je nou wie de opdracht het beste aankan? Bas van de Haterd gaat in zijn webinar ook in op allerlei manieren om kandidaten te assessen, of dat nu voor een vaste of een interim-functie is. Hij noemt 4 hoofdvormen, van vragenlijsten tot games, en van linguïstische tests tot analyse van micro-expressies. 

#3. Het samenwerken met een zelfstandige

Nu hebben we de zelfstandige gevonden, én geselecteerd. Dan komt de hamvraag: hoe gaan we vervolgens samenwerken? Volgens Laurens Waling zal dat in elk geval een andere manier zijn dan vroeger. In zijn webinar schetst de oprichter van ‘samenwerkingsplatform’ Part-Up de opkomst van organisatie 4.0, waarin zelfstandigen gaan ‘zelforganiseren zonder grenzen’, door talenten te benutten binnen de ‘zwerm’. 

Dit artikel is een samenvatting van het uitgebreide artikel over deze webinars op ZiPconomy, waar ook direct alle webinars zijn terug te kijken.

Deel dit artikel
Dit artikel is 237 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter