Nieuws


10 juni 2018

Inspiratie op Recruitment Tech Demo_Day 2018


Afgelopen donderdag 7 juni was in Utrecht de jaarlijkse Demo_Day van onze partner Recruitment Tech. Veel interessante demo's gezien en #HRTech Review werkte een aantal HRTech trends uit, waaronder TTA, Total Talent Acquisition.

Geschreven door: HRTech Redactie

Robbie Sakker en Mark van Assema Dit jaar waren er maar liefst 30 partijen aanwezig om hun software oplossingen te delen met zo'n 300 recruiters en andere geïnteresseerden. Er waren 2 zalen met demo's en een beursvloer waar je één op één demo's kon zien.

Aanleiding dus om onze aanbiedersgids uit te breiden met;

Ook was er midden op de beursvloer een soort silent disco, maar dan met Tech Talks. Iedereen die wilde luisteren kreeg een koptelefoon op en kon zo perfect het verhaal aanhoren van de spreker, die middenin een drukke ruimte aan het presenteren was.

#HRTech Trends

Zo presenteerde ik daar een aantal HRTech Trends voor recruitment. Geen nieuwe trends voor hen die de recruitment tech markt volgen, wel voor veel van de aanwezige recruiters. Zo is de 'Lockdown' van ABN Amro een concrete toepassing van AR of Augmented Reality die de bank inzet voor het werven van IT'ers. Andere trends zijn te vinden in de presentatie hieronder.

De belangrijkste trend waar ik wat dieper op inging was 'Total Talent Acquisition' of kortweg TTA. Daar waar TA een andere term voor recruitment is, wordt het door er Total voor te zetten een term die gaat over alle mensen die bij je organisatie gaan werken, ook hen met andere contractvormen als uitzendkrachten, freelancers en gedetacheerden.

Een trend die in de flex economie met ondertussen een flexibele 'schil' van 30% door HR en recruiters niet meer kan worden genegeerd. Echter onderstaande afbeelding toont wel dat juridische, organisatorische en technologie uitdagingen deze trend niet eenvoudig toepasbaar maken.

TTA_dilemma

Bekijk hier de hele presentatie van de Tech Talk op Demo_Day 2018

Deel dit artikel
Dit artikel is 378 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter