Nieuws


29 mei 2018

Visma Groep neemt Raet over


Het Financieel Dagblad meldt dat de Visma Groep uit Noorwegen het Nederlandse HRTech bedrijf Raet overneemt. Visma vergroot hiermee haar positie in Nederland en België. 

Geschreven door: HRTech Redactie

Raet_200_98 Visma_200_48

Sinds 2003 zijn de 'private equity' investeerders in Raet gestapt, waarbij het in 2011 voor €400 miljoen naar CVC ging, in 2016 voor €500 miljoen naar HgCapital en nu in 2018 voor €600 miljoen naar Visma, waar HgCapital ook al eigenaar van was. Het is dus meer een samenvoeging dan een complete overname voor de investeerder.

Op de website van Visma wordt de formeel 'voorgenomen' overname bevestigd. Samen hebben de twee HR software leveranciers zo'n 10 miljoen gebruikers in Europa en worden daarmee een zeer grote speler in deze markt. Visma biedt naast HR vooral ook financiële software en daarmee zou Raet een goede aanvulling zijn om de HR  kant te versterken.

In Nederland betekent dit voor Visma inderdaad een flinke uitbreiding van 200 medewerkers naar 1200. Nu beide HR software partijen eigendom van HgCapital zijn komt de vraag op wat dit betekent op software gebied? Blijven de twee HR applicaties apart van elkaar bestaan en is het alleen een financiële deal, of worden ze geïntegreerd tot 1 HR pakket. Daarover is nog geen duidelijkheid gegeven, dus dat houden we in de gaten. 

Deel dit artikel
Dit artikel is 699 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter