Nieuws


14 maart 2019

Employee Experience belangrijker dan Engagement?


Engagement is op zich een goed concept, alleen niet altijd concreet te maken. Met de term Employee Experience bereik je uiteindelijk ook een betere Engagement én het is een stuk concreter, met meer focus en actiegerichtheid. Bijvoorbeeld met een moderne performance management tool.

Categorie: Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

digital-employee-experienceEen digitale medewerkers ervaring

Met alle nieuwe HRTech die op de markt is wordt het veel gemakkelijker om de ervaringen van medewerkers bij HR processen digitaal te verbeteren. In feite zie je veel trends en technieken overwaaien uit de B2C wereld, met allerlei apps voor consumenten zoals op je eigen smartphone. Door dit soort laagdrempelige tools in te zetten kunnen ook allerlei HR processen veel simpeler en minder beladen worden. Deze Digital Employee Experience of DEX is een verzameling van alle digitale interacties tussen medewerker en werkgever gedurende een dag. Het bestaat uit twee hoofdelementen, Tijd en Plaats

Belangrijker dan Engagement?

Voor dit artikel door Steffen Meier, mede-oprichter van Impraise, op Entrepreneur.com werd Mark van Assema, oprichter van deze community, geïnterviewd over het belang van Engagement ten opzicht van Employee Experience. In het artikel worden een aantal voorbeelden genoemd hoe die EX de digitale samenwerking tussen medewerker en werkgever kan verbeteren, zoals bij recruitment, onboarding, performance en feedback. Een goede, digitale employee experience is in feite een randvoorwaarde om de Engagement in een organisatie te verbeteren. 

"The role of HR should shift from management support to employee engagement. Attractive HR tech may support this shift, but without that mind shift, even the best HR tech will not be accepted."

Deel dit artikel
Dit artikel is 1930 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter