Nieuws


13 april 2023

Nieuwe versie Gartner's HCM Magic Quadrant


Onderzoeksbureau Gartner heeft eind 2022 een nieuwe editie gepubliceerd van van het HCM Magic Quadrant. De vorige versie van dit overzicht, met de volgens Gartner belangrijkste spelers op de markt voor 1000+ organisaties, dateerde uit 2018. 

Categorie: HR Administratie, Gartner
Geschreven door: HRTech Redactie

markus-winkler-afW1hht0NSs-unsplash

Onderzoeksbureau Gartner heeft eind vorig jaar een nieuwe editie van het HCM Magic Quadrant gepubliceerd. Hierin komen de volgens Gartner belangrijke spelers op de HCM-markt voor 1000+ organisaties aan bod. Het gaat hierbij om aanbieders van tools die organisaties helpen werkenden aan te trekken, te ontwikkelen, te betrekken, te behouden en te beheren. Dus eigenlijk 'bijna-alles-in-een-suites', die ook in onze #HRTech Arena in de middencirkel te vinden zijn.

De kernmogelijkheden van cloud HCM-suites voor ondernemingen met meer dan 1.000 werknemers omvatten toepassingen voor administratieve HR-taken, zoals het verwerken van personeelsgegevens en de salarisadministratie, mogelijkheden voor talenbeheer, zoals voor werving, onboarding en loopbaanplanning en geïntegreerd HR-servicebeheer. Optionele toepassingen zijn onder meer voor prestatiemanagement en employee experience.


The-Magic-Quadrant-for-Cloud-HCM-Suites-for-1,000+-Employee-Enterprises-market-shows-11-providers-placed-in-either-the-Leaders,-Challengers,-Visionaries-or-Niche-Players-quadrant,-as-of-August-2022--Providers-are-position

Spelers op het quadrant

Op het HCM Magic Quadrant staan elf spelers van wie er tien ook hier bij HRTech Review staan, omdat het wereldwijde spelers zijn die ook in Nederland actief zijn. Alleen Darwinbox uit India is niet in Nederland actief.

Van de spelers die wel in Nederland actief zijn komen Oracle en Workday als beste uit de bus. Oracle scoort erg goed op het gebied van de ondersteuning van werknemerservaringen en op het gebied van werving. Ook Workday scoort hoog op het punt van werknemerservaringen en scoort daarnaast hoog op technologisch vlak. Ook SAP is terug te vinden in het leidersquadrant. 

Ten opzichte van de vorige editie van het Magic Quadrant is Talentsoft verdwenen vanwege de acquisitie en integratie met Cegid, die wel zijn terug te vinden.

Het gehele rapport, met voor alle spelers een aantal sterke punten en waarschuwingen, is na registratie terug te vinden op de website van Gartner.

HCM-suites in de cloud

Volgens Gartner zal over twee jaar 60 procent van de middelgrote en grote ondernemingen wereldwijd geïnvesteerd hebben in een in de cloud geïmplementeerde HCM-suite voor administratieve HR-taken en talentbeheer. Maar voor hun overige HR-behoeften zullen zij nog steeds gebruik moeten maken van andere, specialistische oplossingen. In de buitenring van de #HRTech Arena vind je al dat soort ‘point solutions’ die wij in Nederland tegenkomen.

Deel dit artikel
Dit artikel is 509 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter