Nieuws


10 februari 2022

Appical - onboarding tech - onderdeel van Visma


De Amsterdamse HRTech scale-up Appical is sinds deze week onderdeel geworden van de Visma groep. Met de overname van Appical voegt Visma nu ook onboarding technologie toe aan haar groeiende, internationale HR-softwareportfolio.

Categorie: Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Appical onboarding tech onderdeel van Visma

Appical creëert online inwerkprogramma’s waarin werkgevers gepersonaliseerde video’s, checklists, interactieve opdrachten, office tours of virtual reality kunnen verwerken. Hiermee kunnen organisaties een interactief inwerkprogramma maken voor nieuwe medewerkers.

Een goede onboarding zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers sneller productief zijn, hun betrokkenheid bij de organisatie stijgt en ze daardoor langer in dienst blijven. Digitale / mobiele tools kunnen daaraan bijdragen, zo was de gedachte bij de oprichting van Appical in 2012.

Het platform werd daarna uitgebreid met een preboarding-app en content ter ondersteuning van interne mobiliteit, ook wel -reboarding, en offboarding.

Groei in Europa versnellen

Appical was op zoek naar een partij die wilde helpen om zijn Europese groeiplannen te versnellen. De Amsterdamse HRTech scale-up  kreeg daarvoor diverse aanbiedingen, maar kreeg het beste gevoel bij Visma, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

“Omdat we onderdeel zijn geworden van de Visma familie hebben we meer slagkracht. We maken deel uit van een organisatie met 14.000 medewerkers, en dat reflecteert zich in positieve zin op onze samenwerkingen met klanten, partners en andere partijen” zegt Hans van Rijnswoud, CEO van Appical.

Appical blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Wel gaat het samenwerkingen opzetten met andere Visma bedrijven.

Klantenkring Appical

Inmiddels gebruiken ruim 360 organisaties in 140 landen Appical als pre- en onboarding platform voor hun personeelsbeleid. De software is in 35 talen beschikbaar via mobiele app en desktop en groeit jaarlijks met 300.000 nieuwe gebruikers. Onder de klantenkring bevinden zich onder andere PepsiCo, HP, HelloFresh, NS, GGD, Amsterdam Umc, Ministerie van VWS, De Rechtspraak en Gemeente Maastricht.

Toegevoegde waarde

“Appical faciliteert het hybride werken èn onboarden waarbij medewerkers overal betrokken raken en blijven bij hun werkgever”, zegt Van Rijnswoud. “De producten van Visma zijn complementair aan ons platform. Door die gezamenlijk aan te bieden, creëren we toegevoegde waarde voor organisaties in de Europese markt.

Die toegevoegde waarde ziet ook John Reynders Area Director Benelux bij Visma. “We bevinden ons in een historisch krappe arbeidsmarkt waarin steeds meer organisaties moeite om personeel aan te trekken en te behouden. Een goede onboarding-ervaring draagt aantoonbaar bij aan het langer in dienst blijven van medewerkers. Daarom zijn we blij en trots dat Appical zich aansluit bij de Vismafamilie.

Andere recente overnames

Deze overname is de laatste in een hele rij overnames, zoals de overname van Rompslomp.nl bedenker en maker van online boekhoudsoftware voor freelancers en zzp’ers. Dochter Visma Idella, gespecialiseerd in software voor beleggings- en pensioenadministraties en (pensioen) uitkeringen nam in januari 2022 pensioencommunicatie-specialist ActuIT over. Eerder nam de Noorse softwaregroep Visma ook RAET en Nmbrs over, twee aanbieders van salarisverwerking en HR administratie. RAET richt zich vooral op de grootzakelijke markt en publieke sector en Nmbrs is juist sterk in de kleinzakelijke en accountancy-markt voor salarisverwerking en HR administratie. Met Rompslomp.nl hebben ze nu ook een aanbieder voor éénpitters. Ook de 'suite' speler HR2Day en de verzuimspecialist Dotweb werden al aan het Visma-concern toegevoegd. Daarnaast nam Visma ook performance management specialist Dialog over. Daaruit blijkt eens te meer dat Visma kiest voor Nederland als strategische groeimarkt buiten Scandinavië.

Deel dit artikel
Dit artikel is 716 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter