Nieuws


17 januari 2019

De beste Software voor 2019 volgens klant reviews bij G2Crowd


Eén van de Amerikaanse software review sites heeft de beste software aanbieders voor 2019 op een rij gezet op basis van 269.787 reviews in 2018. Wat zeggen de klanten daar over die software en doet HR Tech daar ook in mee? 

Categorie: Onderzoek
Geschreven door: HRTech Redactie

Best Software Awards 2019Het platform van G2Crowd heeft in 2018 van gebruikers 269.787 software reviews verzameld. Nu gaat dat wel over alle mogelijke software die je maar kunt verzinnen, zoals Slack, Mailchimp, Adobe, Salesforce en PayPal, lang niet alleen over HR software.

Toch is het interessant om te kijken welke HR Tech die we ook hier in Nederland zien, wel in de lijsten terug komt, en ook welke niet.

Beste bedrijven

Op de lijst met 'beste software bedrijven' staat Google bovenaan, maar er staan ook een aantal partijen tussen die we in onze eigen HRTech Aanbiedersgids hebben staan;

#16; Tableau is een Analytics tool die ook veel voor HR Analytics gebruikt wordt

#33; Asana is een zogenaamde collaboration tool, om met teams mee samen te werken. 

#41; LinkedIn kennen we natuurlijk allemaal en bevat ondertussen ook een heleboel content in het HRTech domein Opleidingen

#53; Sodexo, niet vanwege de catering service, maar vanwege de tooling die ze bieden voor het boeken van dienstreizen en het doen van declaraties via de app Rydoo, zie later

#56; Zoho is een Indiase software partij die ooit startte met CRM software maar ondertussen ook uitgebreide HR modules aanbiedt

#59; ADP de HR Core en Salarissen software aanbieder en dienstverlener

#76; SAP die naast ERP ook verschillende HR applicaties biedt

Verder staan er veel voor ons minder bekende Amerikaanse partijen op de lijst en opvallend is nog om te zien dat Facebook nog maar net in de lijst staat op nummer 92.

De beste software producten

Er zijn vijf categorieën gemaakt voor software producten en helaas niet een apart voor HR. We pikken de meest opvallende en bekende HR Tech leveranciers uit de lijsten met 50 beste producten voor de mid market en Enterprise markt.

 • 15Five staat op #1 in de mid market lijst met hun performance management tool. Eentje die we binnenkort eens verder gaan uitlichten.
 • Rydoo staat op #26 in de mid market lijst en op #25 in de enterprise lijst en kwamen we hiervoor via leverancier Sodexo ook al tegen!
 • Tableau staat op #5 in de mid market lijst maar zelfs op #1 in de Enterprise lijst. Eerder schreven we een artikel met een vergelijking tussen Tableau en Power BI, waar de eerste nu op het gebied van gebruikerstevredenheid wel duidelijk lijkt te winnen
 • ServiceNow staat op #5 in de Enterprise lijst en is een tool die voor Support doeleinden gebruikt wordt en onder andere ook specifieke module voor HR biedt.
 • Op #31 van de enterprise lijst komen we Workday HCM tegen
 • ADP Workforce Now staat op #38 met hun HR Core oplossing
 • Kronos Workforce vinden we nog als laatste HR Tech oplossing op #46 van de Enterprise lijst

Bovengenoemde spelers vind je allemaal terug in onze Aanbiedersgids mocht je er meer van willen weten. 

Welke partijen missen we?

Uiteraard ga je in dit soort lijsten in de VS geen lokale Nederlandse of Europese spelers terug vinden. Wel hebben ook in Nederland een aantal wereld spelers actief die we niet in de lijsten terug vinden;

 1. Oracle
 2. Infor
 3. Saba/Lumesse
 4. Cornerstone

Natuurlijk kan dat verschillende oorzaken hebben dus dat ze er niet tussen staan zegt op zich niet zoveel. Het kan ook een tijdbeeld zijn van afgelopen jaar, maar dan zou het wel een trend weergeven. Zo heeft Saba Talentspace een hogere score, 4.1, dan Workday HCM , 4.0, maar komt de laatste wel terug in de lijst. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het aantal reviews in 2018.

Reviews voor Nederlands HRTech

Hoewel Nederland een paar maatjes kleiner is dan de VS wordt natuurlijk ook hier heel veel HRTech gebruikt. Je kunt op onze site al zeer veel spelers vinden die hier actief zijn met meer informatie over hun producten en links naar hun sites. 

Ook bij ons verzamelen we reviews. Zo kun je onder andere bij Afas al een aantal reviews terugvinden van gebruikers, zowel eindgebruikers als professionele gebruikers (HRTech consultants). We valideren de reviews voordat ze gepubliceerd worden dus en we stellen 15 vragen in een review. Zo krijg je een kwalitatief goed beeld, van een onafhankelijk gebruiker. Registreer je hier en vul een review in van de HRTech partijen die jullie gebruiken, zodat anderen van jouw review kunnen leren.

 

Deel dit artikel
Dit artikel is 398 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter