Nieuws


28 maart 2018

10 ATS partijen op de AVG weegschaal


Het onderzoek dat hier al eerder werd aangekondigd is nu gepubliceerd. Heb jij een ATS van Oracle, Talentsoft, HR Office, Carerix, Connexys, Otys, Visma of Cornerstone, check het rapport dan nu.

Categorie: Onderzoek, Recruitment, AVG-GDPR
Geschreven door: HRTech Redactie

10Aanbieders

Nog een kleine 2 maanden en dan is het al zover. De handhaving voor de AVG start op 25 mei. Op de vraag of de persoonsgegevens automatisch worden gewist (4 weken na beëindiging van de sollicitatie, tenzij de kandidaat expliciet toestemming geeft voor een langere bewaartermijn) kan slechts 30% volmondig ja antwoorden. 

‘Het gaat de goede kant op’

Het overall beeld dat ontstaat uit het onderzoek? ‘Het gaat de goede kant op’, aldus Howard Woei, die samen met Nienke Meindersma het onderzoek uitvoerde. Al tekent hij er wel bij aan: ‘Het is in de eerste plaats niet het ATS, maar de werkgever waar iemand solliciteert die verantwoordelijk is. Zowel organisatorisch als technisch.’ In het webinar in de Webinar Week van Werf& en ZiPconomy gaf Woei mondeling een toelichting op het rapport.

"ER IS NOG BEST VAAK HANDWERK VAN DE RECRUITER NODIG OM TE VOLDOEN AAN ALLE RECHTEN VANUIT DE AVG"

Ben jij zelf al goed voorbereid?

Het rapport is ook een goede check of je zelf als recruiter of HR manager al goed bent voorbereid op de AVG. Aangezien uiteindelijk de werkgever of opdrachtgever verantwoordelijk is kun je deze last niet aan de leverancier uitbesteden. Aan de slag dan maar!

Deel dit artikel
Dit artikel is 1295 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter