HRTech Event Details


'Gemeenschappelijke skillstaal voor arbeidsmarkt en onderwijs’

Datum: 7 december 2023
Starttijd: 15:30 uur
Eindtijd: 16:30 uur
Organisator: CompetentNL

Inzicht in skills kan helpen om iemands talenten te herkennen en betere matches tot stand te brengen. Daarom ontwikkelen UWV, SBB, TNO en CBS in opdracht van de ministeries SZW en OCW CompetentNL. Een nationale skillstaal die het informatiefundament vormt voor beroepskeuze en loopbaanontwikkeling op basis van skills. In het webinar word je bijgepraat door inhoudsdeskundigen over de ontwikkeling van CompetentNL en maken we kennis met twee pilotpartijen die : ROC Nijmegen en Passport4Work. Tijdens het webinar is ruimte voor je vragen en inbreng.

Inhoud van het webinar

Voor wie is CompetentNL? Hoe draagt het bij aan een skillsgerichte arbeidsmarkt en onderwijs? Wat zijn de behoeften van de markt en het mbo? Wie zijn de afnemers van CompetentNL? En wat zijn de eerste ervaringen uit de pilots?

We spreken met inhoudsdeskundigen en ontwikkelaars. Ook maken we kennis met twee pilotpartijen: ROC Nijmegen en Passport for Work. Tijdens het webinar is ruimte voor uw vragen en inbreng. De presentatie is in handen van Jomark Kool

Programma:

  • Context en actualiteiten rondom skills – Bart van Liempd Ministerie van OCW
  • In gesprek met de samenwerkingspartners en een kijkje achter de schermen van de ontwikkeling van CompetentNL – Michel Peters (UWV) Yvonne Vogelenzang (SBB) en Joost van Genabeek (TNO)
  • Inspiratie en toepassing van skillsdata door pilotpartijen – ROC Nijmegen en Passport4Work
  • Planning en vervolg ontwikkeling CompetentNL

Wanneer en aanmelden 

Het webinar vindt plaats op dinsdag 7 december van 15.30 – 16.30 uur. Aanmelden kan via Online Seminar. Op een later moment terugkijken kan ook. Meld je dan ook alvast aan, dan ontvang je na de uitzending automatisch een terugkijklink.

Voor wie? 

Het webinar is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij een Leven Lang Ontwikkelen en skillsmatching. Natuurlijk zijn ook andere geïnteresseerde welkom. Voel je vrij om de link naar hen, of naar andere geïnteresseerde te delen. 

Meer informatie of vragen? 

Stuur dan een bericht naar Fleur de Vries, senior communicatieadviseur Skills en CompetentNL.

Fleur.devries@uwv.nl.

Terug