Nieuws


20 juli 2023

Zomerserie: #HRTech Podcasts


Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, toch wat vakkennis op te doen. Dit keer staat het thema kunstmatige intelligentie of AI centraal.

Geschreven door: HRTech Redactie

The Future of Work: How AI is Changing Skills, Jobs and Careers

logo-hrhappyhourDeze aflevering van de HR Happy Hour Show gaat over de wijze waarop vaardigheden, banen en carrières veranderen door artificial intelligence. Siobhan Savage, CEO en mede-oprichter van Reejig (een workforce intelligence platform) is te gast. In deze podcast komen onder meer de skill based benadering van talentmobiliteit en best practices voor het toepassen van krachtigere AI-technologieën aan bod.

Beluister deze Engelstalige podcast (ongeveer 50 minuten).

Slimmer werken met ChatGPT

ZigZagHR_Logo_RRR_ZW-5-1In deze aflevering van de podcast Brainpickings van het Belgische ZigZagHR wordt de tool ChatGPT besproken, de intelligente chatbot van OpenAI. Elke De Wit, senior product portfolio manager bij NCOI Learning en Mathias Vermeulen, oprichter van Winston Wolf zijn te gast bij Lesley Arens. Besproken wordt hoe ChatGPT de wereld van werk verandert en wat dit betekent voor het werk van de HR-professional.

Beluister deze Nederlandstalige podcast (ongeveer 45 minuten).

Technologie en AI met een filosofische bril

Ook dit is een aflevering van Brainpickings van ZigZagHR. Dit keer wordt er door een filosofische bril naar kunstmatige intelligentie gekeken. Lode Lauwert, docent techniekfilosofie aan de KU Leuven is hiervoor uitgenodigd. Hij focust op technologie vanuit ethiek, cultuurfilosofie en wijsgerige antropologie. Een pleidooi voor ‘voorzichtigheid’ met kunstmatige intelligentie.

Beluister deze Nederlandstalige podcast (ongeveer 35 minuten).

Deel dit artikel
Dit artikel is 332 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter