Nieuws


9 februari 2023

De skillsverkenner van eelloo helpt werkenden unieke skills te ontdekken


Met de krapte op de arbeidsmarkt is het cruciaal om beter zicht te hebben op passende matches tussen mens en werk. Alleen kijken naar het CV is te nauw, we moeten flexibeler kijken naar wat iemand in huis heeft. Hoe kan iemand de specifieke skills die hij heeft opgedaan, inzetten in een andere rol, beroep of sector? De skillsverkenner van eelloo helpt daarbij.

Categorie: Persbericht, Skills Based HR
Geschreven door: eelloo

 De skillsverkenner van eelloo helpt werkenden unieke skills te ontdekkenWat is de skillsverkenner?

De Skillsverkenner is onderdeel van het platform Talent Development van eelloo. De skillsverkenner vertaalt iemands specifieke skills naar generieke skills. Die kunnen we vervolgens matchen met andere werkzaamheden, rollen of vacatures. Dit is de basis om slimmer te matchen en skills gaps te overbruggen.

Zo kan er bijvoorbeeld uit de Skillsverkenner blijken dat een werknemer die het leuk vindt om in zijn vrije tijd de kastelling van de tennisclub te doen, precies is en graag verantwoordelijkheid draagt. Deze skills worden vervolgens gematcht aan bepaalde werkzaamheden, rollen of vacatures binnen de organisatie. Zo vervullen werknemers hun volle potentie en voorkom je verloop van talenten.

Hoe gaat de skillsverkenner te werk?

Als je een baan een tijdje hebt uitgevoerd, dan weet je welke taken je aanspreken en waar je goed in bent. Door hiervan een goed overzicht te hebben, kun je makkelijker kijken naar wat echt bij je past, binnen of buiten je huidige werk en sector. Wil je aan de slag met je ontwikkeling? Ben je op zoek naar een ander beroep of werk dat interessant voor je is? Vraag je je af welke vacatures bij jou passen? De Skillsverkenner helpt daarbij.

Op basis van één of meerdere beroepen die je zelf kiest, beoordeel je taken en werkzaamheden die bij dit beroep horen: in welke taken heb je ervaring, welke spreken je aan, waar ben je goed in? Ook kun je aangeven in welke taken je je nog verder zou willen ontwikkelen. Jouw input wordt vervolgens in de rapportage vertaald naar generieke skills. Dit zijn skills die los staan van specifieke functies of sectoren. Zo krijg je jouw persoonlijke skillspaspoort. Als je eenmaal weet wat jouw generieke skills zijn, dan kun je kijken naar andere functies en beroepen waar je deze skills voor nodig hebt.

Nieuwsgierig?

Vraag hier een demo van Skillsverkenner aan.

Deel dit artikel
Dit artikel is 735 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter