Nieuws


20 november 2020

Agile leiderschap tijdens disruptieve periodes met Pia-Maria Thorén


Hoe kan je organisatie tot bloei komen tijdens een wereldwijde disruptie? En hoe verandert de HR-rol als we medewerkers niet meer hoeven en kunnen controleren en monitoren? Door agile leiderschap toe te passen schep je voorwaarden voor intrinsieke motivatie van alle werkenden.

Categorie: Talent Marketplace
Geschreven door: Cornerstone

Organisaties met de sterkste leiders verkeren in de beste positie om hun personeel achter een gedeelde visie te scharen – en indien nodig snel van koers te veranderen. We beleven een ongekende disruptie en onze traditionele leiderschapsstrategieën worden op de proef gesteld. Agile leiders moeten anders gaan werken en optreden om iedereen productief te houden.

Cornerstone Agile Leiderschap

Meer communiceren en verbinden

Zorg gedurende de disruptie voor grote verbondenheid tussen teams. Als het “nieuwe normaal” gewoon “normaal” wordt, lijkt het misschien verstandig om de communicatiefrequentie te verminderen. Experts wijzen ons echter op het vitale belang van grote verbondenheid tijdens wereldwijde disrupties. De onzekerheid, het sociale isolement en het gebrek aan gemeenschappelijkheid zullen in de loop der tijd alleen maar toenemen. Werknemers zullen meer behoefte krijgen aan sociale interactie en zullen directe ondersteuning van managers en voortdurende leiding en structuur nodig hebben.

PiaMariaThoren_CSOD

Agile People met Pia-Maria Thorén

Pia-Maria is een internationale autoriteit en spreker op het gebied van Agile leiderschap en Agile HR. Ze is directeur en oprichter van Agile People en auteur van Agile People - A Radical Approach for HR and Managers. Agile People is een wereldwijd netwerk van mensen die werken aan het verbeteren van werkplekken door HR en leiders te helpen een flexibele mentaliteit te ontwikkelen voor de toekomst van werk door gebruik te maken van agile tools, methoden, waarden en principes. Pia-Maria is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven om te evolueren naar een cultuur van verhoogde wendbaarheid door middel van Agile HR, Agile leiderschap en Motivatie. In samenwerking met Cornerstone heeft zij een serie blogs en mini-lessons ontwikkeld die HR kunnen helpen om leiderschap en HR meer agile te maken.

Leid ergens naartoe

Wie denkt dat leiders alleen maar door deze crisis heen hoeven te komen en dat alles daarna weer normaal zal zijn, zal bedrogen uitkomen. Want dit is het nieuwe normaal. We worden er door de wereldwijde disruptie met onze neus op gedrukt dat teams niet alleen in gemakkelijke tijden moeten worden geleid. Leiders leiden ook in moeilijke tijden en werken tegelijkertijd aan nieuwe visies voor de toekomst.

In dit whitepaper voor agile leiderschap worden nog acht andere onderwerpen en tips gedeeld om juist nu in deze tijd je leiderschap opnieuw uit te vinden.

Leadership Content Anytime

Om daarbij verder te ondersteunen heeft Cornerstone naast de software oplossingen ook een nieuwe dienst genaamd Content Anytime. Hiervoor wordt allerlei content die je als klant van Cornerstone software, vooral de Learning tools, beschikbaar krijgt, ook apart toegankelijk. Zo wordt Cornerstone ook een online opleider, zoals rond dit onderwerp agile leiderschap en ook de eerder genoemde content van Pia-Maria Thorén valt hieronder. Je kunt allerlei online training en video’s beschikbaar maken voor de leiders in je organisatie met meer dan 500 unieke opleidingen. De eerste 10 leiderschapsopleidingen kun je gratis volgen.

Agile leiderschap tijdens onze debinarweek

Om een meer agile organisatie te zijn zullen ook de werkenden in de organisatie hun talenten meer dynamisch moeten kunnen inzetten. Interne mobiliteit komt in een stroomversnelling als je afstapt van functieprofielen en het werk gaat verdelen op basis van skills. Tijdens onze debinarweek laat Matthieu Durif van Cornerstone zien hoe hun tools ondersteunen bij Skills Driven Talent Management. 

Deel dit artikel
Dit artikel is 294 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter