Nieuws


31 juli 2019

Harver groeit door met €13,5 miljoen extra investering


De van oorsprong Amsterdamse recruitment software leverancier Harver heeft een nieuwe ronde investeringsgeld opgehaald via het Amerikaanse Insight Partners voor verdere internationale expansie. Het kantoor in New York telt inmiddels 21 medewerkers en in Sri Lanka is de ontwikkelclub met 20, naast de 60 mensen in Amsterdam.

Geschreven door: HRTech Redactie

Harver_200_71Harver levert alternatieve recruitment software voor het sollicitatieproces. Middels een interactieve video wordt een inkijk gegeven in wat de functie inhoudt en hoe de cultuur bij de organisatie is, terwijl tegelijkertijd sollicitatievragen en testen kunnen worden doorlopen. Deze aanpak vervangt het solliciteren via een formulier en een cv en combineert direct met de gewenste assessment testen. Daarnaast geeft het de sollicitanten al vóór te solliciteren een soort onboarding ervaring waardoor het aantal mis-matches kleiner wordt.

EN_Harver_CandidateExperience_Desktop4-web

Investeringen naar 35 miljoen dollar totaal

Met deze nieuwe investering via het Amerikaanse Insight Partners, een zogeheten series B ronde, van 15 miljoen dollar (13,5 miljoen euro) komt het totaal aan investeringen op 35 miljoen dollar. Business Insider dook in de historie van de investering en resultaten tot nu toe.

harver_mobile_candidate_experience06@2x-compressorRecruitment omgedacht

De mogelijkheden van Harver stellen organisaties met vooral grote volume vacatures, zoals in retail, horeca en contact centers, in staat om efficiënter medewerkers te vinden, voor zowel vaste als tijdelijke functies. Zeker die laatste groep werd traditioneel vanuit uitzendbureaus bemiddeld, waar nu het grote volume kandidaten via technologie door organisaties zelf gevonden kunnen worden. Uiteraard is de candidate experience via een Harver proces veel sterker dan via een uitzendbureau. Onder andere Albert Heijn, Rituals, HEMA, Booking.com en Heineken maken nu gebruik van Harver.

Weliswaar begint het proces nog met een vacature, hierna loopt het proces behoorlijk anders. In het hiervoor genoemde interview met ceo Barend Raaff is te lezen dat Harver het hele recruitment proces tot en met ondertekening van contract wil gaan ondersteunen. De nieuwe investeringsronde zal vast helpen om die ontwikkelingen ook in een stroomversnelling te krijgen.

Deel dit artikel
Dit artikel is 442 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter