Nieuws


15 mei 2019

HRTech vs FinTech vs LegalTech bij #HRITD2019


Op het HR Innov & Tech Day 2019 van HRM info in Mechelen, België, op 14 mei waren veel sprekers en een flink aantal HRTech leveranciers aanwezig. We hebben een kleine selectie van de dag gemaakt met observaties op de HRTech markt en een aantal interessante spelers vanuit België.

Categorie: Onderzoek
Geschreven door: HRTech Redactie

HRMinfoFinTech en LegalTech versus HRTech, lessons learned

In een panel gesprek met experts vanuit FinTech en LegalTech werden vanuit die start-up ecosystemen de te leren lessen voor HRTech opgezocht. De FinTech sector loopt door het aanwezige kapitaal van investeerders en grote banken als drijvende kracht voorop in de Tech start-up scene. Wel zie je daar nu een kentering waar ‘alleen maar’ handige IT’ers met een goed idee het niet redden en waar vakkennis uit de sector, gecombineerd met frisse blikken van buiten, de beste combinatie blijkt. Als klant dus een signaal om op te letten als er een start-up voorbij komt.

Wat verder zichtbaar wordt is de succesvolle combinatie van ‘het trage moederschip omringd met snelle speedbootjes’. Dat geldt voor banken die met FinTech allerlei vernieuwingen doorvoeren (denk aan Tikkie) en dat zie je ook beginnen in HRTech waar de grote partijen als SAP, Cornerstone, Workday, ADP en Raet een marktplaats creëren voor ‘point solutions’ die te koppelen zijn aan het 'moederschip'.

Digitale HR transformatie in Nederland sneller dan in België

Volgens onderzoeker Alexandros Stratis van wereldwijd onderzoeksbureau IDC lopen de investeringen in digitale HR tools de jaren 2018-2022 flink op. Wel is de groei in Nederland het hoogst van heel Europa met 10,9% en in België (7,9%) maar net hoger dan het Europese gemiddelde (7,8%). Daarnaast ziet IDC de komende 5 jaren de volgende key trends in HR.

IDC-14 mei 2019

HRTech partijen om in de gaten te houden

Hieronder een aantal interessante partijen in het HRTech veld in België, of beter gezegd Vlaanderen, om in de gaten te houden. Sommige van deze zijn ook al actief in Nederland en staan dus ook in onze Aanbieders Gids.

  • Mobietrain is een mobiele opleiding met speciaal toegevoegde waarde bij een mobiele workforce, die niet de hele dag achter de laptop zit. Ze wonnen deze dag de prijs voor de “Coolest HR Tech Startup 2019” en ze zijn ook aanwezig op Demo_Day 6 juni.
  • De prijswinnaar van Coolest HR Tech Startup 2018 was Officient.io Twee van hun vier oprichters waren betrokken bij de start van de Gentse scale-up Teamleader, een CRM tool die ook in Nederland heel veel gebruikt wordt door met name MKB. Officient.io is daardoor een core HR tool die volledig vanuit de gebruiker is ontworpen. Zo kun je alle facetten van onboarding, ook een laptop en toegangspas, inrichten en
  • Het Learning Experience Platform, LXP, van MySkillCamp. Je kunt het als stand-alone LMS gebruiken, maar ook als laag over je huidige LMS, met alle interne opleidingen, heen leggen en dan in MySkillCamp gebruik maken van de koppelingen met allerlei externe opleidingsbronnen, die allemaal binnen 1 catalogus toegankelijk en meetbaar worden.
  • De overtreffende trap van een LXP is een EXP, een Employee Experience Platform. In deze categorie zagen we Spencer. Zij hebben standaard connecties met o.a. Cornerstone, SAP Successfactors, ServiceNow en Google en Microsoft, waarbij Spencer als 1 tool voor een eenvoudige employee experience zorgt, zonder dat je alle losse HRTech tools nog hoeft te gebruiken.
  • Als laatste nog een ‘bijna alles-in-een’ oplossing die voor kleine en middelgrote organisaties zeker voldoende HR processen kan ondersteunen, Metrilio. Om bij te blijven bij de nieuwste technieken hebben ze het platform ondertussen voor de 4de keer in de nieuwste technologie opnieuw opgebouwd en kunnen dagelijks updates doen in het platform. Je vind ze in onze HRTech Arena als suite, want ze doen ‘alles’ behalve recruitment, payroll en workforce planning.
Deel dit artikel
Dit artikel is 897 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter