Nieuws


24 oktober 2018

#UNLEASH18: hoogtepunten van dag 1


Bij een grote conferentie als UNLEASH is altijd veel te zien met wel 16 plekken waar parallel sessie plaatsvinden; meer dan 75 sessies per dag. Teveel om allemaal verslag van te doen dus we pakken er een aantal hoogtepunten uit. De komende periode zullen er nog een aantal verdiepingsartikelen volgen.

Categorie: UNLEASH
Geschreven door: HRTech Redactie

Hoe wordt je een ‘smakelijke kreeft’ in opleidingen

In het Opleidingen domein heeft HR altijd een uitdagende taak gehad. Vaak zijn er bepaalde opleidingen die via de HR afdeling lopen, zoals een stuk onboarding, talent- en leiderschap programma’s en compliance trainingen. Voor veel persoonlijke opleidingen weten de meeste medewerkers hun eigen weg naar de opleider wel te vinden en weet HR vaak niet welke trainingen allemaal gevolgd worden.

GoodLobster

De oplossing volgens PA consulting is om een ‘good lobster’ te worden en als HR aan het roer te staan voor de gehele ontwikkeling van de organisatie. Belangrijkste hierbij is dat je opleidt zoals het in het echt gaat, niet vanuit een boekje. De 3 lessen zijn;

1.       Design with your audience, for your audience

2.       Build resources, not courses

3.       Deliver experience, not training

Interne mobiliteit vanuit compleet Talent Management

Saskia Huijser van Reenen van Cornerstone neemt ons in een hele snelle vogelvlucht door de verschillende onderdelen van hun Talent Management. Doordat performance scores gekoppeld worden aan kandidaat wensen en het risico op vertrek kun je namelijk bij interne vacatures snel zien welke mensen als eerste in aanmerking moeten komen.

CSOD_TalentDashboard

In dit Talent Dashboard kun je met verschillende filters op alle attributen uit je SPP proces zoeken naar de juiste kandidaten. En als je die kandidaat eenmaal hebt geselecteerd kun je doorpakken naar de skills die ontwikkeld moeten worden om van de oude naar de nieuwe functie te kunnen groeien.

Continue dialoog via een soort scrum bord

Bij Talentsoft wordt de engagement puzzel specifiek opgelost door continue conversatie en feedback. Ze hebben hiervoor een soort scrum bord, dat je bijvoorbeeld ook in Trello kunt vinden, waarin je persoonlijke doelen en acties koppelt aan feedback.

TalentSoft_Cont_List

De taken / doelen zijn inzichtelijk voor medewerker en manager in kolommen voor de verschillende aandachtsgebieden, zoals strategisch/operationeel en persoonlijke ontwikkeling. Binnen die kolommen kun je net als in Trello heel makkelijk schuiven in prioriteiten en opmerkingen en attachments toevoegen. Je kunt ook andere (project) contributors / collega's toevoegen en die  continu om feedback vragen.

Nederlandse startups

Naast de grote namen kent UNLEASH ook een mix met kleine startup’s. Dag 1 beginnen we met de Nederlandse partijen in deze hoek.

Joboti is al partner van HRTech Review en een bekende speler in recruitment land met een chatbot voor recruitment. Bekijk hier een eerder 'debinar', demo webinar, dat Joboti bij ons gaf mocht je de stand op UNLEASH gemist hebben.

Scorius is een Talent Analytics aanbieder met assessments, performance en engagement mogelijkheden met daaroverheen de analytics module. Door de analyse van persoonlijke ontwikkeling en die te koppelen aan organisatie doelstellingen kun je trends zien en productiviteit gaan meten.

Zyvo is voor ons een nieuwe partij die we meteen aan de aanbiedersgids hebben toegevoegd. Ze leveren verschillende assessments, psychometrische testen en ‘neuro-assessment games’ die via predictive analytics een blauwdruk van de succesfactoren van de verschillende rollen in je organisatie kunnen bepalen.

Recruitment Builders is niet zozeer een software leverancier als wel meer een strategisch recruitment advies bureau. Toch stond oprichter Gusta Timmermans bij UNLEASH met een technische oplossing voor het trainen van hiring managers voor hun rol in het recruitment proces middels een virtual reality omgeving die je als klant zelfs kunt aanpassen in eigen look en feel.

Deel dit artikel
Dit artikel is 230 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter