Nieuws


13 september 2018

De 6 hoogtepunten uit het jaarlijkse Sierra-Cedar onderzoek (ook bij UNLEASH)


Het Sierra-Cedar 2018–2019 HR Systems Survey White Paper, 21st Annual Edition is afgerond. Het resultaat is een dik rapport met veel #HRTech informatie. Met 7% respondenten uit Europa is het vooral een Amerikaans onderzoek waarbij de trends vaak herkenbaar zijn.

Categorie: Onderzoek, UNLEASH
Geschreven door: HRTech Redactie

Het eerder aangekondigde Sierra-Cedar 2018–2019 HR Systems Survey
White Paper wordt vandaag gepresenteerd op de HR Technology Conference in Las Vegas. Stacey Harris van Sierra-Cedar zal ook op UNLEASH in Amsterdam eind oktober het onderzoek presenteren.

UNLEASH_banner_Amsterdam18_Free_Access_Expo_728x90

Representatief?

Het 130 pagina's tellende rapport geeft de resultaten van een onderzoek onder 2606 respondenten uit allerlei verschillende branches met als grootste de industrie (13%), gezondheidszorg (12%) en de financiële dienstverlening (12%). Van de organisaties die vertegenwoordigd zijn komt 83% uit de VS en uit Europa komt 7%, dat zijn 115 Europese organisaties.

Zes hoogtepunten

De zes belangrijkste bevindingen van het rapport; 

  1. HR die op directie niveau respect krijgt, heeft vaker een HR Systems-strategie.
  2. Kopers zijn gefrustreerd over de huidige Talent Management-applicaties in een markt waar het tijd is voor verandering.
  3. Integratiestrategieën, datastandaarden en proces maturiteit zijn belangrijker in het behalen van bedrijfsresultaten dan enige specifieke HR-technologie.
  4. De HR-IT functie is springlevend en neemt een meer strategische rol op zich met betrekking tot gegevensbeveiliging, gegevens privacy en configuratiebeheer.
  5. Op cloud gebaseerde HR-technologiekosten stijgen, maar deze kosten bieden meer waarde.
  6. Machine Learning-capaciteiten worden geëvalueerd door 21% van de organisaties, die hiermee de bouwstenen ontwikkelen die nodig zijn voor Intelligente Platformen.

De twee vet gedrukte punten zijn voor mij de belangrijkste les; wees nuchter over de impact van een op zichzelf staande HRTech tool en wees nog kritischer als het over Talent Management gaat. Het wordt steeds belangrijker om zo'n tool in je totale HRTech landschap te kunnen plaatsen met de juiste systeem koppelingen en de juiste data. Wil je daar meer over weten, kom dan naar onze Masterclass HRTech op 8 en 9 oktober.

Masterclass_banner_breed

Meer relevante hoogtepunten later

In zo'n dik rapport staan natuurlijk nog veel meer interessante trends. Zo is 27% vandaag de dag al bezig met het benchmarken van hun HR data met de markt en heeft 85% geen enkel plan om iets met Blockchain te gaan doen, maar 3% is er nu al mee bezig.

In een volgend artikel zullen we verder stil staan bij dit rapport en de voor Nederland/Europa meest relevante hoogtepunten delen. Het rapport zelf is vanaf morgen hier te vinden.

Deel dit artikel
Dit artikel is 910 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter