Nieuws


24 augustus 2018

SPP i.c.m. HR Analytics bij de gemeente Den Haag


Voor ruim 8500 medewerkers bij de gemeente Den Haag heeft consultancy partner AnalitiQs de afgelopen jaren langzaam maar zeker met HR Analytics gewerkt om Strategische PersoneelsPlanning mogelijk te maken.

Categorie: HR Analytics, Strategische personeelsplanning
Geschreven door: HRTech Redactie

analitiqs-logo-rgb 300dpiDe gemeente Den Haag was in 2015 toe aan een volgende stap in het professionaliseren van de HR functie. Stap voor stap is de relevante data uit alle verschillende HR systemen in kaart gebracht en inzichtelijk gemaakt in twee verschillende HR Dashboards.

Het ene dashboard kan door een manager gebruikt worden om de performance van zijn/haar team te vergelijken met die van andere teams en diensten en zo strategisch aan de slag om die performance te verbeteren en de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.

 Monica-Trommelen-Gemeente-Den-Haag

Het andere dashboard heeft de meer operationele cijfers over verzuim en mobiliteit. Beide dashboards zijn Agile ontwikkeld met veel input van de eindgebruikers. Ook is ondertussen de interne capaciteit om hiermee door te gaan opgezet.

Het interview met Monica Trommelen van de gemeente Den Haag is hier te vinden.

Deel dit artikel
Dit artikel is 258 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter