Nieuws


15 februari 2018

Hoe AVG-proof is jouw ATS al?


Tijdens de Webinar Week van Werf& en ZiPconomy was het podium op woensdag 14 februari voor Howard Woei van VroomHR. Woei presenteerde de resultaten van een enquête onder ATS aanbieders. Van de 40 aanbieders van recruitmentsoftware voor vaste medewerkers die op HRTech Review zijn te vinden hebben er 9 meegedaan aan het onderzoek. De anderen kunnen ook nog meedoen, zeker als hun klanten ze dat gaan vragen!

Categorie: Recruitment, AVG-GDPR
Geschreven door: HRTech Redactie

De AVG handhaving komt snel dichterbij

Nog ruim 14 weken en dan zal de handhaving van de AVG, de Algemene Verordening Persoonsgegevens, gaan starten, vanaf 25 mei 2018. Dat zal niet zo’n vaart lopen verwacht Woei, want het is onmogelijk direct alle organisaties te gaan controleren. Toch doe je er verstandig aan nu echt tot actie over te gaan, als je nog niet begonnen was.

Van het aanwezige webinar publiek was ruim 2/3 recruiter en voor hen werd de hele AVG wel aardig concreet in dit webinar;

  • Moet je straks zelf mailtjes gaan sturen om akkoord te vragen aan de kandidaat om zijn of haar gegevens langer te bewaren? Of regelt mijn ATS dat automatisch?
  • Moet je straks zelf informatie gaan verwijderen als een kandidaat daarom vraag? Of gaat ook dat automatisch?

Het webinar is hier binnenkort online terug te kijken.

De uitkomsten per ATS in een overzichtelijk rapport

In het webinar werden alle vragen uit het onderzoek behandelt en procentueel aangegeven hoe de antwoorden van de aanbieders zijn verdeeld. Dat gaf een over het algemeen een geruststellend beeld, maar toch werd 15% van de vragen met “Nee” beantwoord. En zo’n nee betekent meestal dat je zelf een handmatig proces zult moeten inrichten om aan de AVG eisen te voldoen. Goed om te weten dus hoe jouw ATS hierin heeft geantwoord.

Begin maart zal VroomHR het rapport presenteren met de uitkomsten per aanbieder. De volgende aanbieders worden in ieder geval opgenomen in dit rapport

10Aanbieders 

Staat jouw ATS aanbieder hier nu niet tussen dan is het nog niet te laat. Spoor ze aan mee te doen aan het onderzoek voor 8 maart 2018. Ze kunnen direct meedoen via deze link.

Deel dit artikel
Dit artikel is 909 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter