Kennisbank


In de Kennisbank vind je een uitgebreide begrippenlijst met HRTech Taal, whitepapers, boeken, webinars en debinars over HR Technologie.RFI - Request For Information

Type: HRTech Taal

De RFI of RfI is in het Engels Request for Information en daarmee in het Nederlands een aanvraag voor meer informatie. Je stuurt zo'n RFI tijdens een selectie traject voor een HRTech oplossing naar de leveranciers die op je 'long list' staan, meestal rond de 10 partijen.

Een RFI is vaak een visie document waarin een organisatie toelicht welke visie en strategische doelen ze hebben bij het inzetten van een nieuwe HRTech oplossing. Er staan beperkt harde eisen in en vraagt aan leveranciers ook vooral om mee te denken. Het doel van deze stap is om partijen te vinden die het beste aan je strategische doelen voldoet.

Dit is de eerste formele stap in het selectieproces dat je voor een vervolgstap doet met een RFP voor de short list aan mogelijke leveranciers, meestal 3 tot maximaal 5 partijen. Het selectieproces wordt hiermee wel zwaarder en daarom wordt deze stap overgeslagen voor lichtere projecten.


Auteur: Mark van Assema
Copyright: HRTech Review
Domein: Implementatie algemeen
Laatst gewijzigd: 4 juli 2019

Terug