Nieuws


<<  <  Pagina 8 van 10  >  >>

20 september 2018 - HRTech Redactie

Dat de Nederlandse startup Harver de wereld aan het veroveren is, is zeker. In een nieuw interview met het Amerikaans/Indiase HR Technologist legt CEO Barend Raaff uit hoe zij AI in recruitment toepassen.


18 september 2018 - HRTech Redactie

Als je ergens een groep mensen aan het werk ziet, kun jij dan zien wie wat voor soort contract heeft? In de dagelijkse praktijk werken vast en flex vaak naadloos door elkaar. Voor HR en haar HR Tech is dit niet vanzelfsprekend. Goed nieuws, het kan wel!


14 september 2018 - HRTech Redactie

In een artikel op Werf& gaat Jerry Ruitenberg van Blue Carpet in op manieren om talent management te koppelen aan interne mobiliteit en daarmee aan recruitment. Hier een samenvatting vanuit HRTech oogpunt.


13 september 2018 - HRTech Redactie

Het Sierra-Cedar 2018–2019 HR Systems Survey White Paper, 21st Annual Edition is afgerond. Het resultaat is een dik rapport met veel #HRTech informatie. Met 7% respondenten uit Europa is het vooral een Amerikaans onderzoek waarbij de trends vaak herkenbaar zijn.


12 september 2018 - HRTech Redactie

Onder de noemer '#HRTech' wordt binnenkort ook het domein 'Samenwerken' toegevoegd. In het Engels worden dit Collaboration Tools genoemd en het is een vrij breed begrip. In dit artikel gaan we vast in op de eerste tool in dit domein dat zeer geschikt is om Agile HR met tooling te ondersteunen.


6 september 2018 - HRTech Redactie

Van 24 t/m 28 september is de 4de webinarweek van ZiPconomy en Werf&. Er zijn iedere dag 5 gratis webinars, 25 in totaal over de wereld van inhuur/recruitment van vast en flex, met een stevige dosis HRTech ondersteund.


4 september 2018 - HRTech Redactie

Big data is nog geen kennis. Je maakt er kennis van door die data te analyseren en vervolgens te visualiseren. Als je dat visualiseren op de juiste manier doet, zullen de resultaten duidelijk en inzichtelijk zijn voor anderen. Welke van de 2 beste visualisatie tools ter wereld wint de strijd bij gebruik voor HR-analytics: Tableau of Power BI? Data Scientists Jilske Hupkes en John Martens van AnalitiQs zochten het voor je uit!


3 september 2018 - HRTech Redactie

Voor de stillere maanden op kantoor of thuis deze zomer brachten we een kleine "zomercursus" met de belangrijkste verhalen sinds de start van #HRTech Review eind vorig jaar. Hier de "cursus" nog eens op een rij, van 13 terug naar 1, kies eruit wat je aanspreekt!


31 augustus 2018 - HRTech Redactie

Onderzoeksbureau Gartner heeft de HCM Magic Quadrant vernieuwd. In dit rapport vind je de volgens Gartner belangrijkste spelers op de HCM markt voor 1000+ organisaties. Dat zijn dan 'bijna alles in een' suites met HR administratie, salarissen, talent management en planning. 


27 augustus 2018 - HRTech Redactie

OP 23 en 24 oktober landt UNLEASH weer in de Rai in Amsterdam. Een groot evenement met inspirerende HR presentaties van grote wereldspelers, zoals Vodafone, ING, Bosch, Amazon en Zalando. Als opwarmer hier vast een aantal video's van sprekers op het congres.


24 augustus 2018 - HRTech Redactie

Voor ruim 8500 medewerkers bij de gemeente Den Haag heeft consultancy partner AnalitiQs de afgelopen jaren langzaam maar zeker met HR Analytics gewerkt om Strategische PersoneelsPlanning mogelijk te maken.


20 augustus 2018 - HRTech Redactie

IT en HR professionals; meestal geen warme relatie. Want IT is iets voor de IT afdeling en daar werken nerds die een andere taal spreken.

In een agile organisatie is samenwerken met die IT'ers onvermijdelijk. "Denk het om" en zorg dat je een beetje die IT/Tech taal leert spreken in onze 2-daagse Masterclass HRTech.


17 augustus 2018 - HRTech Redactie

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat er 6 valkuilen zijn die de digitale transformatie van organisaties in de weg staan. Mooie kansen voor HR om te laten zien dat HR meer is dan de personeelsadministratie. Voor drie van de valkuilen kan HR voor een positieve wending zorgen met moderne HRTech oplossingen.


19 juli 2018 - HRTech Redactie

Computable is een van de grootste ICT kennisplatformen van Nederland en bij de genomineerde software leveranciers zitten heel wat #HRTech bedrijven, waaronder twee partners van HRTech Review, zijnde NMBRS en Cornerstone OnDemand. Bij de 389 aangemelde projecten voor de prijzen show zitten helaas geen HR projecten bij de genomineerden. Welke HRTech partijen meedingen naar de prijzen lees je hier.


16 juli 2018 - HRTech Redactie

Met veel genoegen maken Cornerstone en #HRTech Review bekend een samenwerking aan te gaan. Cornerstone wordt hiermee de eerste wereldspeler in #HRTech die software partner wordt van #HRTech Review.


9 juli 2018 - HRTech Redactie

Op 21 juni vond het Digital HR congres van PW. plaats in Utrecht. De praktijkcase van digitale HR bij ABN AMRO leverde goede inzichten op de impact niet alleen in tooling, maar ook bij de mensen en de processen.


3 juli 2018 - HRTech Redactie

Analytics is al een aantal jaren een hot topic binnen de HR-wereld. Maar hoe kun je nu onderscheiden welke ‘analytics’ een aanbieder van HR-technologie levert en wat je daaraan hebt? Gido van Puijenbroek doet een voorzet in een uitgebreid interview met #HRTech Review.


2 juli 2018 - HRTech Redactie

Qua digitale transformatie lopen we nog steeds iets achter in Nederland, blijkt uit recent onderzoek. Vooral de afstemming tussen HR en IT kan beter. Maar hoe doe je dat?


28 juni 2018 - HRTech Redactie

De Kamer van Koophandel heeft deze week voor de tiende keer de MKB Innovatie Top 100 lijst voor 2018 gepresenteerd. Op 26 september maakt de jury de ranking bekend. Ook dit jaar staan er weer een aantal #HRTech partijen in de lijst.


26 juni 2018 - Rocco Achterberg

Sta je op het punt om nieuwe plannings- of tijdregistratiesoftware voor je organisatie of instelling aan te schaffen? Op de valreep bieden we je drie tips met betrekking tot de selectie. Dat tips welkom zijn blijkt uit de praktijk waar geselecteerde software vaak niet naar verwachting van organisaties functioneert. Door inadequate softwareselectie worden onnodige kosten gemaakt. Zonde, zeker gezien plannings- en tijdregistratiesoftware de potentie heeft de omzet juist te optimaliseren. Realiseer deze potentie met behulp van de onderstaande tips.


21 juni 2018 - HRTech Redactie

De facilitaire dienstverlener Sodexo is het digitale pad ingeslagen door in 2017 het Belgische Xpenditure en het Poolse iAlbatros over te nemen. Nu zijn de twee apps samengevoegd en wordt Rydoo gelanceerd.


20 juni 2018 - HRTech Redactie

In onze aanbiedersgids vind je al bijna 150 aanbieders van #HRTech. Om deze HR technologie in te delen maken we gebruik van door ons gedefinieerde domeinen, die uiteraard aansluiten bij andere indelingen in de markt. Om geen verwarring te krijgen over de betekenis van een domein hebben we de gids uitgebreid met omschrijvingen per domein.


14 juni 2018 - Matthijs van den Bos

Onlangs heb ik mijn e-Book over e-HRM, waar ik in 2002 de eerste versie van schreef, flink geactualiseerd. De volledige publicatie met als titel 'HRM & technologie (e-HRM) - in meer dan 100 vragen' is te downloaden op de website van TQL.nl. Je kunt lid worden van TQL met onbeperkt toegang tot de database.


13 juni 2018 - HRTech Redactie

Raet, marktleider op het gebied van HR Cloudoplossingen en HR dienstverlening, en Talentsoft, Europees marktleider op het gebied van Talentmanagement, kondigen vandaag een strategisch partnerschap aan. Door de integratie van de twee platformen kan er een complete end-to-end employee experience worden aangeboden: van core HR en payroll tot recruitment, competentiemanagement en learning.


10 juni 2018 - HRTech Redactie

Afgelopen donderdag 7 juni was in Utrecht de jaarlijkse Demo_Day van onze partner Recruitment Tech. Veel interessante demo's gezien en #HRTech Review werkte een aantal HRTech trends uit, waaronder TTA, Total Talent Acquisition.