Nieuws


15 april 2021

Werkenden betrekken bij de organisatie: tech staat tot uw beschikking!


Het woord engagement lijkt vandaag de dag een magisch woord te zijn. Juist vanwege die magie lijkt het voor sommige HR managers een haast ongrijpbaar iets te zijn. Toch zijn er redelijk simpele manieren om te zorgen voor meer engagement binnen een organisatie, met name dankzij de veelheid aan HR software die al ontwikkeld is.

Categorie: Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

kevin-bhagat-zNRITe8NPqY-unsplashPhoto by Kevin Bhagat on Unsplash

Engagement is de afgelopen jaren een belangrijke term voor HR geworden. En niet zonder reden. Zolang werkenden zich betrokken voelen bij een organisatie, zullen ze zich met meer positieve energie opstellen. Ze zullen zich met hart en ziel inzetten voor projecten, zich nauwer verbonden voelen met collega’s en doelstellingen najagen alsof het persoonlijke doelen zijn.

Waar engagement dus ongelofelijk belangrijk is voor een organisatie, is het tegelijkertijd iets dat niet makkelijk bereikt wordt. Een jaarlijkse borrel of een maandelijkse ‘medewerker-van-de-maand’-troffee is duidelijk niet de manier waarop werkenden zich harder gaan inzetten voor de organisatie. En waarom zou je ook een troffee uitreiken, als je software voorhanden hebt die de betrokkenheid van mensen veel beter kan vergroten.

Op de website HRNews.com worden in een handig artikel enkele van de beste tips samengevat. Een verre van complete, maar wel heel handige lijst voor de HR manager die engagement wil vergroten:

Samenwerken

Een van de belangrijkste manieren waarop technologie kan worden gebruikt om betrokkenheid te vergroten, is via software waarmee werkenden samen aan een project kunnen werken. Als je met een team op afstand van elkaar werkt – geen zeldzaamheid vandaag de dag - kan samenwerking erg lastig zijn, en software is vaak de enige manier om dit mogelijk te maken. Als je tools zoals Trello, Asana, Monday.com of Viadesk gebruikt, kun je andere leden van het project team betrokken houden en hen beter laten samenwerken.

Samen plezier hebben

Samen plezier maken is een van de beste manieren om de betrokkenheid van werkenden te vergroten. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt bereiken, en de rol van technologie daarin is zeer groot. Vandaag de dag kan live streaming-technologie worden gebruikt om mensen verbinding met elkaar te laten maken en bijvoorbeeld samen spellen te spelen. Het gebruik van games als vorm van training is iets dat we in 2021 vaker zien terugkomen.

Je kunt ook overwegen om tools voor videoconferenties te gebruiken om het team met elkaar in contact te brengen en teams met elkaar te laten communiceren buiten de officiele meetings. Dit zal de betrokkenheid van medewerkers in de loop van de tijd verbeteren.

Dossier: Engagement & Performance
Alle relevante informatie rond 'Engagement & Performance': artikelen, aanbieders, debinars en onze Engagement & Performance HRTech experts.

Waardevolle feedback krijgen

Als je team niet betrokken is, kan dit komen door een probleem waarmee ze op het werk worden geconfronteerd. Krijgen ze de ondersteuning die ze nodig hebben om hun werk correct te doen? Vaak is een gebrek aan ondersteuning terug te voeren naar een gebrek aan feedback. Gebruik technologie voor feedback, bijvoorbeeld via de bovengenoemde communicatietools.

Probeer peer-to-peer-waarderingen

Wist je dat er technologie bestaat die je kunt gebruiken om peer-to-peer-waardering aan te moedigen? Medewerkers raken vaak meer betrokken als ze merken dat hun collega’s vinden dat ze het goed doen. Voor diegenen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kan dit ongelooflijk effectief zijn. Er zijn allerlei online waardering tools in onze Arena te vinden.

Inderdaad, deze technologie is niet voor niets ontwikkeld! De software ligt te wachten om gebruikt te worden, en indien goed gebruikt, zul je de resultaten vanzelf zien!

Deel dit artikel
Dit artikel is 893 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter