HRTech Event Details


NVP Online Kennissessie

Datum: 17 mei 2022
Starttijd: 15:30 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Organisator: NVP
Dit is een online event.

Digitalisering binnen het HR vakgebied: welke competenties zijn essentieel voor HR en welke digitale HR-tools kunnen je helpen?

De digitale agenda maakt de komende jaren hét onderscheid als je de organisatie performance wilt verbeteren. De impact en mogelijkheden van technologische ontwikkelingen en de digitale skills van medewerkers horen hoog op de HR-agenda te staan. Lees het HR-trends onderzoek van Berenschot en de NVP-magazine april 2022 er maar op na. En dat geldt ook voor de performance van HR zelf. Je moet als HR de digitalisering begrijpen, maar ook zelf toepassen en experimenteren om een rol te kunnen spelen in de transitie naar de digitale wereld.  

Wat zijn die digitale vaardigheden voor HR?

Dat is meer dan kennis van het Office-pakket of de HR administratie voeren. We noemen het 'Digital Literacy' van HR. Het zijn nieuwe essentiële vaardigheden. Hoe hangen deze samen met andere vaardigheden van HR? Je wilt immers op meerdere thema's het verschil maken, zoals bij het aantrekken en behouden van talent, learning & development en effectieve compensation & benefits. Digital Literacy is een manier van denken die je in staat stelt om op een nieuwe manier aan te sluiten bij je interne klant. We maken het competence framework met een T-profiel voor je inzichtelijk. Zodat je kunt vaststellen waarmee jij jezelf nog kunt ontwikkelen. 

Slimme HR-tools die je helpen met versnellen

De performance van HR wordt echter ook sterk verbeterd door moderne HR-tools (ook wel HRIS genoemd). Hiermee verbeter je de dienstverlening van HR én kun je monitoren of je de goede stappen zet in de ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie. We laten je zien wat het HR-landschap is anno 2022 en helpen je met een afwegingskader om de geschikte tools te selecteren.

Uiteraard zullen ook de medewerkers in jouw organisatie digitaal vaardig moeten zijn. De focus in dit webinar ligt echter op de professionals in HR zelf. 

Dit is een webinar in de reeks kwartaalthema's van NVP - Netwerk voor HR-professionals over de belangrijkste ontwikkelingen in ons vakgebied, waaronder 'Organisatie Performance' en 'Digitalisering'. 

Ben jij als HR-professional klaar voor de toekomst? Laat je in dit compacte webinar inspireren zodat je voor jouw organisatie het verschil kunt maken en ook weet waarmee jij jezelf verder kunt (moet) ontwikkelen.. 

De sprekers

Eric van Vulpen is keynote spreker en voortrekker in HR innovatie en digital HR. Als auteur van vele artikelen onderstreept hij het belang van future-proof skills in HRM. In 2016 heeft hij 'AIHR | Academy to Innovate HR' opgericht, dat wereldwijd, online training programma's voor HR Professionals aanbiedt en expertise ontwikkelt voor alle facetten van innovatief HR. Hij gelooft erin dat het niet nodig is dat organisaties nieuwe HR-professionals moeten aannemen voor de omslag naar innovatief HR maar dat met up-skilling en re-skilling iedere HR professional deze stap kan maken. 

Mark van Assema is co-auteur van het boek 'Mis geen talent' over het integreren van externe medewerkers in HR processen, en oprichter van #HRTech Review. Dit is een community van experts over de innovatieve toepassing van het brede spectrum aan HRTech tools voor de gehele employee lifecycle. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring bij grote nationale en internationale organisaties als project- en programmaleider in het introduceren van innovaties voor de afdelingen HR, Finance, Sales en Inkoop. 

Programma

15.20 u  Digitale inloop van de deelnemers

15.30 u  Start van het webinar 

  • Intro over de veranderende competenties van HR professionals en het Berenschot HR-trends onderzoek - Daniël Bosman (NVP Kring Holland) 5 min
  • HR competency framework: Wat is een 'The T-shaped HR professional' en waarom is dit zo belangrijk - Erik van Vulpen
  • Wat is Digital Literacy in het competency framework en waarom is dit zo belangrijk?- Erik van Vulpen
  • Voorbeelden van manieren van vergroting van de Digital Literacy - Erik van Vulpen
  • Wat is een HR Informatiesysteem (HRIS) en hoe ziet het HRIS landschap in Nederland eruit? - Mark van Assema
  • Welke tools zijn er beschikbaar en welk probleem los je ermee op? – Mark van Assema
  • Methode om de juiste tool te kiezen – Mark van Assema
  • Vragen & Antwoorden – Daniel/Mark/Erik 15 min

17.00 u  Afsluiting van het webinar

Locatie

Online

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Daniël Bosman (NVP Kring Holland), telefoon: 06-15149136, email: daniel.bosman@technipenergies.com  

of NVP Activiteiten, telefoon: 033-2473481, email: activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl  

Dit event is gratis voor leden van de NVP, voor niet-leden, €19,50.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Meld je hier aan voor dit event.

Terug