Nieuws


14 november 2022

Bernard Marr: AI geeft ons superkrachten


Hoe kan blockchaintechnologie leiders van organisaties stimuleren om beter en kritischer na te denken? Daarover interviewde Jon Kennard van UNLEASH futurist Bernard Marr. "Data is essentieel om beter geïnformeerde beslissingen te kunnen maken", is zijn overtuiging.

Categorie: Techniek algemeen
Geschreven door: HRTech Redactie

739A3279_(1)

“Elke keer als ik een presentatie geef over hoe technologieën als kunstmatige intelligentie, blockchain en robotica de wereld zullen veranderen de komende 10 jaar, wordt er de vraag gesteld: 'wat zal dat betekenen voor onze toekomst?' Hoe kunnen we concurreren met steeds intelligentere robots en veelzijdige AI? Welke skills hebben we nodig om onze werkplek te delen met deze intelligente machines?" Dat zegt futurist Bernard Marr in een interview met Jon Kennard bij UNLEASH

Marr: "Ik zeg altijd dat de menselijke skills, zoals kritisch denken, creativiteit en emotionele intelligentie, steeds belangrijker zullen worden. Veel van de alledaagse technische dingen kunnen we in de toekomst namelijk uitbesteden aan machines. We moeten ervoor zorgen dat iedereen de digitale kennis heeft om te begrijpen wat de technologie doet en hoe het onze banen beïnvloedt."

Kennard: "Ik zag dat veel van de blogposts op je site gaan over blockchain, data-analyse en de metaverse. Een post die ik erg interessant vond ging over kritisch denken. Dat gebied lijkt me echt een verbinding tussen soft skills en data. Kun je daar iets meer over vertellen?"

Marr: "Dat klopt. Data is essentieel om beter geïnformeerde beslissingen te kunnen maken. We genereren nu meer data dan ooit en dat zal nog veel meer worden komende jaren. Toch wordt maar zo’n 1% daarvan gebruikt voor geïnformeerde besluitvorming. Dat moeten we verbeteren."

"Tegelijkertijd worden we gebombardeerd met informatie op sociale media. Platformen als TikTok en Facebook creëren “filter bubbels”, waardoor je steeds de content te zien krijgt die je nu interessant vindt. Hierdoor kom je niet in aanraking met andere ideeën en meningen. Als we alleen van onze bevooroordeelde kijk op sociale media uitgaan, is dat geen goede manier om betere beslissingen te maken."

Deepfakes, AI en vertrouwen

Als je presidenten op TikTok in een deepfake uitspraken hoort doen die ze nooit hebben gedaan, maar die heel echt lijken, zullen mensen het gaan geloven. Daarom zal kritisch denken nog belangijker worden in de toekomst. Ik denk dat blockchaintechnologie hierbij zal helpen, omdat het ons meer verificatie van data geeft. Bedrijven gaan vooral mensen nodig hebben die voor zichzelf kunnen nadenken over welke informatie betrouwbaar is.

Kennard: "Ik wilde net beginnen over de metaverse. Ik vraag me af wat voor technologieën het personeelsbestand zullen vormgeven? Natuurlijk is de metaverse daar onderdeel van. Maar wat zie je nog meer gebeuren voor veel bedrijven en organisaties?"

Marr: "Voor mij is de meest krachtige technologie die we hebben kunstmatige intelligentie en machine learning. Hiermee kunnen we fantastische dingen doen op het werk. Het zal elke baan en elke branche vergroten. AI heeft namelijk zoveel subgebieden die zich ontwikkelen. En machine learning kan gebruikt worden voor handmatige taken als autorijden en vliegen. Tot nu toe is AI wel het belangrijkst!"

Beluister het hele interview tussen Kennard en Marr bij UNLEASH.

Deel dit artikel
Dit artikel is 437 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter