Nieuws


10 oktober 2022

Webinar trends in de #HRTech Arena


De nieuwe editie V van de #HRTech Arena staat sinds 2 weken op de site. Met 440 spelers totaal staan er 81 nieuwe partijen op de kaart. Wat zijn de meest innovatieve domeinen en welke onderliggende trends verklaren die groeicijfers. Een verslag van het webinar van 4 oktober met Narada Bouwland en Mark van Assema.

Categorie: HRTech selecteren
Geschreven door: HRTech Redactie

81 nieuwe spelers

Niet alleen hebben we 81 nieuwe spelers in de #HRTech Arena, ook checken we jaarlijks de hele lijst op nog bestaande en gefuseerde partijen. Zo vallen er ieder jaar ook weer een aantal af, maar als we kijken naar de nieuwe partijen dan zien we deze verdeling over de verschillende domeinen:

Nieuwe per domein

De meest actieve domeinen

Een korte toelichting op de meest actieve domeinen in de Arena vind je alvast hier:

  • Employer Branding: Het vullen van het recruitment kanaal. Je merk goed en mooi positioneren en talenten verleiden om te solliciteren
  • Recruitment Flex: steeds meer organisaties zetten dit soort tools zelf in om tijdelijke, externe medewerkers te werven en dus 10 nieuwe tools
  • Salarissen: Juist in dit oudste domein binnen #HRTech, het begon toch allemaal met de salarisadministratie in de jaren 70/80 van de vorige eeuw, hebben we nu 9 nieuwe spelers. En dat zijn bijna allemaal 'cloud pay' oplossingen, die het mogelijk maken om ook een paar medewerkers die remote vanuit andere landen voor je werken te kunnen betalen.
  • Engagement: in het verlengde van externe Employer Branding wordt ook intern veel gedaan om mensen betrokken te houden, zeker tijdens/na corona, met ook hier een grote verscheidenheid met 13 nieuwe tools
  • Learning & Development: dit domein was jaren een vrij stand-alone onderwerp binnen HR maar wordt steeds meer geïntegreerd, omdat breed in de organisatie gezien wordt dat reskilling en skills management pure noodzaak wordt. Het meest actieve domein met 14 nieuwe spelers!
  • Assessment & Matching: het laatste, flink actieve domein met 9 nieuwe spelers het afgelopen jaar. Al deze tools gebruiken skills om te matchen met behulp van AI, zowel voor instroom van talent via recruitment, als voor interne matching op vacatures en projecten voor de doorstroom kant van Talent Management.

Voor een overzicht van de belangrijkste trends, zie dit artikel van onze Meetup waarop we de meeste trends ook bespraken.

Of kijk/luister hier het webinar terug:

Webinarweek 2022

Na dit webinar met brede blik op de markt is het ook goed om de diepte in te duiken en specifieke spelers uit de Arena aan het woord te laten. Dat doen we in de week van 7-11 november in onze eigen webinarweek. Bekijk hier welke spelers die week een webinar verzorgen en schrijf je gelijk in.

 
Deel dit artikel
Dit artikel is 161 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter