Nieuws


24 oktober 2022

Column Yvette Minderhoud - belevenissen bij het HUG-event van Personio van 10 oktober


HRTech-expert Yvette Minderhoud ging namens #HRTech Review naar de HUG bijeenkomst van Personio. Waar staat HUG precies voor? En wat zijn haar take-aways van deze bijeenkomst van 10 oktober in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam? Een verslag.

Categorie: Techniek algemeen
Geschreven door: Yvette Minderhoud

HUG-bijeenkomst PersonioOnlangs mocht ik namens #HRTech Review de Personio HUG bijeenkomst bezoeken. Ik moet wel bekennen dat ik de betekenis van HUG – High Impact Unconventional Gathering -  even moest navragen…

Ik vond de sprekers die er waren inspirerend, maar ook de bedrijven die er spraken zoals Techleap.nl, B-lap en Trend watching. Uit de prestentaties heb ik het volgende opgestoken:

“Wees eerlijk naar je personeel over waar je staat”. Daarbij hoorde de bevestiging dat workflows in HR-systemen managers en medewerkers helpen in hun werk.

Uitwisseling tussen systemen

Koen Stam van Personio vertelde over de connectie die zij nu kunnen maken met andere systemen. Zo kan een medewerker vanuit zijn systeem een bericht doorgeven en dat komt dan binnen in Personio voor de HR-medewerker. Dit lijkt mij inderdaad handig en efficiënt werken.

People & Culture

Ynzo van Santen vond ik inspirerend om te zien. Ik ken zijn manier van werken, doordat hij vaak een voorbeeld is in de gesprekken die wij intern voeren over arbeidsvoorwaarden. Ik doe mee aan zijn HR revolutie! Dus HR noemen we voortaan People & Culture want daar zijn we van en daar zijn we de hele dag mee bezig. Wat daarbij hoort is de uitspraken “you are perfect as you are” en “culture of trust”.

Wat hij wederom benadrukte, is dat de mensen ‘Key’ zijn, en daar kan ik het alleen maar helemaal mee eens zijn. Ook ik ben ervan overtuigd dat we meer richting Holacracy moeten gaan. Daar is Enreach ook een mooi voorbeeld van als bedrijf, weet ik uit mijn netwerk.

Talent Acquisition-partners als business partners

Wat verder nog ter sprake kwam bij een ander panelgesprek, is dat de Talent & Acquisition partners meer als business partners gezien zouden moeten worden. Ook dat onderschrijf ik. Zij zijn de ogen en oren in de markt, maar zien ook hoe mensen op een aanbod reageren. Wees transparant naar je medewerkers. En geef mensen het gevoel dat het veilig is om open te spreken.

Daarna heb ik nog een leuke workshop over strategy gevolgd van Lars Sudmann.

Een inspirerende dag, mooie omgeving, lekker gegeten maar wel jammer dat de boottocht in het water viel door het weer.

Dank Personio

Deel dit artikel
Dit artikel is 285 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter