Nieuws


12 september 2022

Het Nederlandse Lepaya neemt het Duitse vCOACH over


Het Nederlandse Lepaya, specialist in het ontwikkelen van skills door middel van online en offline trainingen, neemt vCOACH over. Deze Duitse start-up biedt AI-aangestuurde coaching aan waarbij gebruikers real time feedback krijgen op hun presentatie- en communicatievaardigheden. Eind vorig jaar haalde Lepaya nog 35 miljoen euro aan investeringen op met als doel verder te groeien in nieuwe markten en het product te versterken. Deze overname is een eerste stap in de groeiversnelling.

Categorie: Learning & Development, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

vCOACH biedt een platform waarop gebruikers eigen video’s van presentaties kunnen uploaden. Deze worden geanalyseerd op basis van innovatie AI-technologie om direct van feedback te voorzien, zonder tussenkomst van een persoon. Deze snelle en voortdurende terugkoppeling zorgt voor een steile leercurve. Het product is onderscheiden met de HR Innovatie Award van ZP Europe. Mede-oprichter van vCOACH Tobias Hölzer wordt aangesteld als Head of AI bij Lepaya.

Bekijk hier de video van Lepaya over vCoach: 

Upskilling

Lepaya speelt in op de wereldwijde trend dat werknemers zich omscholen en vaardigheden bijleren om mee te gaan in de veranderingen in hun werkomgeving. Oprichters René Janssen en Peter Kuperus verwachten dat dit ‘upskilling’ over drie jaar zelfs geldt voor de grote meerderheid van de werknemers. Door structurele vaardigheden aan te leren, kunnen ze hun productiviteit en effectiviteit op de werkvloer vergroten.

Over de overname zegt Janssen: “Onze visie is om zo veel mogelijk technologie toe te passen om vaardigheden op een impactvolle manier te ontwikkelen en te trainen. vCOACH past hier perfect bij. Ze hebben een heel waardevolle technologie ontwikkeld die met een slim AI-algoritme de succesfactoren van het effectief overbrengen van een boodschap kan beoordelen.

Stephanie Mayer, mede-oprichter van vCOACH: “Ons product en technologie hebben geweldige feedback gekregen van klanten en gebruikers. Maar om grootzakelijke klanten optimaal te bedienen met een holistische oplossing moeten we nog groter denken. De aanpak en visie van Lepaya past perfect bij die van ons, terwijl ze meer skills en methoden aanbieden. Een echte one-stop-shop voor enterprise-klanten. We zijn trots dat vCOACH nu onderdeel is van het Lepaya-platform, en dat op die manier de technologie verder kan blijven groeien.”

vCOACH zal binnenkort een geïntegreerd onderdeel zijn van het Lepaya aanbod en beschikbaar zijn voor alle klanten. 

[wanneer vCoach ook voor de Nederlandse markt beschikbaar is zullen we het ook opnemen in onze #HRTech Arena, naast andere de coaching tools die er al in staan]

Over Lepaya

Lepaya is een aanbieder van power skills trainingen waarbij on- en offline leren wordt gecombineerd. Opgericht door René Janssen en Peter Kuperus in 2018 vanuit de overtuiging dat de juiste training, op het juiste moment, gericht op de juiste skill, organisaties productiever maakt, heeft Lepaya inmiddels duizenden mensen getraind, wat zowel zorgt voor aantoonbaar "effectievere" of "gelukkigere" medewerkers als een goed presterende organisatie.

Lepaya speelt in op de opleiding- en trainingbehoeftes van Europa’s snelst groeiende techbedrijven, zoals Dell, Accenture, Mollie, Takeaway en Picnic. Door hard skills te combineren met soft skills, samen aangeboden als power skills, groeit het Amsterdamse bedrijf versneld in een markt waar de vraag naar om- en bijscholing over de hele wereld blijft toenemen.

 
 
Deel dit artikel
Dit artikel is 389 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter