Nieuws


30 juni 2022

“D&I-beleid werkt alleen als het voortdurend op de agenda staat”


Diversiteit & Inclusiviteit-beleid heeft alleen kans van slagen als het wordt opgenomen in HR-processen en steeds weer aan de orde komt in plenaire bijeenkomsten. Dit was de conclusie van het debat dat HRTech bedrijf Personio afgelopen week hield.

Categorie: Learning & Development, Engagement, #HRTech Review Community, Techniek algemeen
Geschreven door: HRTech Redactie

Personio HR Diner 28 juni

D&I-beleid moet niet door de ceo worden opgelegd of alleen door medewerkers worden bepleit. Leidinggevenden en werkenden moeten op dezelfde golflengte zitten. En ze moeten het onderwerp op de agenda houden door bijvoorbeeld maandelijks plenair een D&I-onderwerp te bespreken. Daarbij is een veilige cultuur waarin medewerkers zich vrij en zonder consequenties kunnen uitspreken belangrijk. Dit was de conclusie van het debat dat HRTech-bedrijf Personio hield met Adina Avram, global inclusion and diversity manager bij EVBox en Georgia Kyriakopoulos, zelfstandig coach en neuro-, diversity – en well-being expert.

Window dressing

Diversiteit, inclusie en belonging worden steeds belangrijker voor ceo’s. Traditionele waarden, zoals de beste, snelste of meest onderscheidende onderneming willen zijn, zetten werknemers alleen maar onder druk. Klanten en werknemers verlangen van bedrijven dat ze merkbaar om het milieu geven en humaan en betrokken zijn. Window dressing en green washing, alleen maar roepen dat duurzaamheid je aan het hart gaat of een regenboogvlag aan je gevel hangen, zijn geen opties meer. Je moet het laten zien.  Hiervoor moeten bedrijven hun waarden veranderen. En het D&I-beleid moet worden geïntegreerd in het HR-proces. Alleen zo wordt je een menselijke en betrokken organisatie, zeiden Avram en Kyriakopoulos.

HR-kennispartner

HR-softwarebedrijf Personio houdt elke maand een HR-diner met het doel kennis uit te wisselen over het vakgebied. Country manager Lars Boom: “We willen een kennispartner in HR zijn.”  De relatief nieuwe aanbieder van HR-tooling haalde onlangs een investering van $200 miljoen binnen, afkomstig van Greenoaks Capital. Personio dat door de investering een waarde van 8,5 miljard euro heeft, is snel gegroeid. In 2015 zetten drie studenten de eerste vestiging in München op. Nu heeft het bedrijf, met hubs in Madrid, Londen, Dublin, Berlijn en Barcelona en sinds september 2021 ook in Nederland, zesduizend klanten in Europa.

Personio biedt HR-tooling aan voor het mkb inclusief human resources, recruiting en persoonlijke ontwikkeling. Boom: “Er is veel aanbod op deze markt, maar er zijn weinig pakketten die geschikt zijn voor HR-ondersteuning van het mkb. Wij maken de HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk, zodat HR zich kan focussen op de meest waardevolle activa in het bedrijf: de mensen. Het is onze ambitie om HR-processen bij mkb-ondernemingen in heel Europa te digitaliseren. ”

Overname

Onlangs nam Personio Back over, een employee experience-oplossing die HR-processen automatiseert. Ook kunnen klanten gebruikmaken van honderd geïntegreerde apps en API’s en mogelijkheden voor workflow automation en monitoring, voor het aannemen van personeel, data-analyses en urenregistratie.

Foto: Nienke Eijkens

Deel dit artikel
Dit artikel is 573 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter