Nieuws


25 mei 2022

Leverancier van digitale medewerkers Freeday haalt 4 miljoen euro op om sneller te groeien


Investeerder henQ investeert 4 miljoen in het AI-softwarebedrijf Freeday. Het kapitaal is bedoeld om de Rotterdamse start-up naar een hoger niveau te tillen en de internationale groeistrategie te versnellen.

Categorie: Recruitment, Persbericht, Techniek algemeen
Geschreven door: HRTech Redactie

Freeday-logo

Via Freeday kunnen klanten digitale werknemers inhuren voor repetitieve, vervelende taken en interacties. RPA-boutique Ciphix en digitaal strategiebureau Numa richtten het AI-softwarebedrijf samen op in oktober 2020.

RPA en AI voor elke organisatie

Freeday helpt bedrijven bij het aannemen, trainen en starten van nieuwe digitale medewerkers binnen twee tot vier weken. De digitale medewerkers werken bij contactcenters, financiële afdelingen, HR, de IT Helpdesk en binnen de Zorgadministratie. Gemiddeld nemen ze tussen de 35-65% van alle inkomende chats, mails en telefonische interacties over.

Digitale personeelsbestand

Zoals bijvoorbeeld Jennifer, Klantenservice assistent. Via chat, mail, maar ook telefonisch beantwoordt Jennifer moeiteloos veelgestelde vragen. Ze kan afspraken inplannen en verwerken en bijvoorbeeld de status van een bestelling delen met een klant. Jennifer rapporteert haar prestaties in een dashboard. Hier kun je als manager het aantal taken dat ze heeft uitgevoerd, de kwaliteit van haar werk en andere inzichtelijke indicatoren en metrics monitoren. Jennifer maakt deel uit van het digitale personeelsbestand van Freeday, samen met Jessy (HR-assistent), John (Customer Service-assistent), Richard (IT-assistent) en Floor (Healthcare-assistent).

De robot uit de mens halen

Het SaaS-platform van de Rotterdamse start-up maakt de inzet van Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI) eenvoudig, goedkoop en bereikbaar voor elke organisatie. De missie van het bedrijf is om ‘de robot uit de mens te halen’, zodat mensen binnen teams beter kunnen samenwerken, complexe problemen kunnen oplossen en ze zich kunnen concentreren op het deel van het werk waar zij energie van krijgen.

Samenwerking met investeerder

MARCUS_GROENEVELDVenture Capitalist henQ gaat 4 miljoen euro investeren in het bedrijf. Mede-oprichter Marcus Groeneveld: “We zijn enorm blij dat we henQ kunnen verwelkomen in ons netwerk van investeerders en partners. Ze hebben een bewezen staat van dienst in het helpen van innovatieve b2b-software bedrijven met een internationale groeistrategie. En we kijken uit naar de samenwerking met een investeerder die het potentieel van Freeday erkent”.

Freeday zal de financiering gebruiken om IT-ontwikkeling op te schalen, strategische partnerschappen uit te breiden en verder uit te rollen naar nieuwe markten en industrieën.

Deel dit artikel
Dit artikel is 278 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter