Nieuws


17 mei 2022

Koppelen is de beste strategie voor HRTech: Personio bereikt mijlpaal van 100 integraties


De Duitse scale-up Personio toont met onderstaand persbericht aan dat ze de in onze ogen belangrijkste les voor HRTech snappen. Je kunt nog zo’n mooie tool hebben met superieure functionaliteit en user experience, als je geen standaard koppelingen hebt ga je de strijd niet winnen. Amper 7 jaar na hun oprichting bereikt Personio de mijlpaal van 100 standaard koppelingen.

Categorie: Persbericht, Techniek algemeen
Geschreven door: HRTech Redactie

Het belang van koppelen

De digitale transformatie van HR gaat exact hierover. Die gaat niet alleen over het implementeren van HRTech, want op de personeels- en salarisadministratie zijn we hier al ruim 3 decennia mee bezig. De digitale transformatie van HR gaat over een optimale user experience bereiken, en dat lukt nooit als je allemaal losse tools gebruikt, met steeds een andere look en feel, opnieuw inloggen, gegevens overtikken en kwijt raken. Dus klanten van HRTech software leveranciers (zouden moeten) willen niet alleen een functioneel rijke en mooie tool, maar ook tools die je kunt koppelen. En niet meer met maatwerk koppelingen, die veel tijd en geld kosten voor een implementatie, en voor een lock-in zorgen naar de toekomst. Maar met standaard koppelingen, die makkelijk te realiseren en onderhouden zijn, en vrijheid geven om indien nodig van leverancier te wisselen.

Veel software leveranciers hebben tegenwoordig een eigen ‘app store’ of ‘marketplace’ met dit soort standaard integraties. Zo heeft het Nederlandse Visma NMBRS, voorloper in het koppeltijdperk, al meer dan 140 van dit soort koppelingen. Als je als klant zelf op zoek bent dan is het altijd raadzaam om bij je huidige HRTech leveranciers te kijken welke integraties ze al bieden naar een nieuw soort tool waar je naar zoekt.

Hieronder de kern uit het persbericht van Personio.

Personio bereikt mijlpaal met 100 standaard integraties

Amsterdam, 26 april 2022Personio, Europa's toonaangevende HR-softwarebedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven, heeft zijn 100e software-integratie toegevoegd aan de Personio Marketplace. Slechts een jaar na de lancering van Marketplace gebruikt al 70% van de klanten van Personio de apps en API's van het bedrijf om duizenden uren aan handwerk te besparen en om kritieke HR-processen te verbeteren, zoals salarisadministratie, gegevensanalyse, werving en het meten van de werknemerstevredenheid.

Met een continu groeiend aantal integraties is het mogelijk om steeds meer handmatige en gefragmenteerde HR-processen te automatiseren en te stroomlijnen via Personio's Marketplace.

Dankzij de integratie van Personio met de messaging-app Slack kunnen medewerkers bijvoorbeeld tijd besparen door rechtstreeks binnen Slack een vrije dag aan te vragen, wat de werknemerservaring verbetert. Zodra de aanvraag is goedgekeurd in Personio, wijzigt automatisch de Slack-status van deze persoon, waardoor het hele team wordt geïnformeerd.

Nick Matthews, Vice President en General Manager EMEA bij Culture Amp:

"Een aantal van de meest vooruitstrevende organisaties in Europa benut de kracht van People Workflow Automation om hun Employee Experience programma’s aan te sturen via Culture Amp. HR-professionals kunnen zich focussen op hun HR-strategieën met behulp van accurate, real-time data-uitwisseling tussen Personio en Culture Amp."

De integraties die beschikbaar zijn op de Personio Marketplace bestrijken alle relevante HR-processen, zoals samenwerking, identiteits- en toegangsbeheer, reis- en onkosten en urenregistratie

Dankzij het ecosysteem van Personio-integraties kunnen verschillende tools automatisch met elkaar communiceren, waardoor HR-teams processen over verschillende afdelingen heen kunnen aanpakken. De geautomatiseerde data-uitwisseling tussen systemen zorgt er ook voor dat alle werknemersgegevens altijd up-to-date zijn, terwijl de kans op handmatige fouten wordt verminderd.

Op de Marketplace zijn onder andere de volgende integraties te vinden:

  • Microsoft Teams en Slack - de tools die het meest worden gebruikt door klanten van Personio en die automatische meldingen en updates ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld een ‘out of office’ status zijn die naar deze platforms wordt gepusht zodra deze centraal wordt ingesteld.
  • WorkMotion - voor het compliant werven en onboarden van werknemers over de hele wereld.
  • Zapier - dat Personio's ecosysteem uitbreidt met duizenden SaaS-tools
  • Andere integraties, waaronder Rydoo en Recruitee.

Dankzij het groeiende aantal integraties met Personio kunnen klanten nu gebruikmaken van meer dan honderd workflows die helpen om efficiëntere HR-processen te creëren. De Personio Marketplace wordt voortdurend uitgebreid, waarbij regelmatig nieuwe software-integraties en geautomatiseerde workflows worden toegevoegd.

Kijk voor meer informatie op www.Personio.nl .

Deel dit artikel
Dit artikel is 520 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter