Nieuws


20 mei 2022

Amsterdamse AG5 haalt 1,2 miljoen euro op om wereldwijd skills gap te dichten


Het Amsterdamse AG5 heeft in een investeringsronde € 1,2 mln. opgehaald bij early stage tech-investeerder Peak. Met de investering zal AG5 zijn skills management software verder ontwikkelen en wereldwijd op de markt brengen. Daarmee wil het de behoefte van veel organisaties vervullen om de “skills gap” van werkenden in kaart te brengen.

Categorie: Learning & Development, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

AG5 haalt 1,2 miljoen op

Organisaties van over de hele wereld kloppen nu al aan bij het Amsterdamse AG5, soms via de grote consultancybureaus zoals Accenture, zegt oprichter Rick van Echtelt. Allemaal met dezelfde uitdaging: de vaardigheden en bijbehorende ‘skills gap’ van werknemers in kaart brengen. "Snelle ontwikkeling van technologie vereist continue bijscholing van werknemers. Bovendien wordt naleving van regelgeving met strenge audits gecontroleerd."

European Skills agenda

“We zien dat organisaties moeite hebben met het inzichtelijk maken van welke werknemer gekwalificeerd is om een bepaalde machine te kunnen bedienen of in een productielijn te kunnen werken. Door technologische ontwikkeling wordt het tekort aan vaardigheden alleen maar groter en de kwalificatie complexer. Dat wordt door de Europese Unie bevestigd met de European Skills Agenda, waarmee het 85 miljard euro investeert in de ontwikkeling van digitale vaardigheden op de werkvloer.”

‘Skills gap’ wereldwijd aanpakken

AG5 heeft kantoren in Amsterdam en Berlijn en richt zich sinds 2019 specifiek op skills management. Met 21 werknemers werkt AG5 aan haar skills management platform, dat inmiddels in 15 talen beschikbaar is. Het platform biedt technische integraties met tientallen partijen op het gebied van HRM, e-learning, planningsystemen en leermanagementsystemen, waaronder SAP (als certified partner), Moodle en Cornerstone. Het bedrijf werkt voor internationale organisaties, zoals Jacobs Douwe Egberts, KLM, Olympus, Tata Steel en Toyota Boshoku.

Platform internationaliseren

De € 1,2 mln. investering, afkomstig van investeerder Peak, biedt AG5 de mogelijkheid om het platform verder te internationaliseren en multinationals intercontinentaal te ondersteunen. Het bedrijf heeft de ambitie om het team binnen twee jaar te verdubbelen en het aantal klanten te verviervoudigen. Om die groei te ondersteunen werft AG5 medewerkers voor verschillende sleutelposities.

Schaalbare SaaS-oplossing

“De skills gap groeit wereldwijd en steeds meer organisaties moeten voldoen aan strengere vereisten qua certificering, compliance en duurzaamheid (ESG). AG5 biedt een schaalbare SaaS-oplossing die inzicht biedt in de skills gap per team, locatie of regio. Zo kunnen werknemers op basis van hun kwalificaties worden ingepland, tijdig worden opgeleid en voldoet de organisatie aan de internationale regelgeving voor de betreffende sector. Wij kijken ernaar uit het team van AG5 te helpen bij het realiseren van hun ambitieuze groeiambities,” zegt Johan van Mil, mede-oprichter van Peak.

Marktanalyse laat behoefte zien

“We hebben in Peak onze groeipartner gevonden. Hun diepe marktanalyse liet ons inzien dat de behoefte aan ons platform wereldwijd nog groter is dan wij zelf hadden voorzien. De kennis en expertise van het internationaal laten groeien van SaaS-platformen, samen met de mensen en bedrijfscultuur, is de perfecte match om die behoefte tegemoet te kunnen gaan komen,” zegt Van Echtelt.

Deel dit artikel
Dit artikel is 195 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter