Nieuws


1 februari 2022

Top 12 ATS spelers volgens de volgers van Hung Lee


In een uitgebreid onderzoek met 2.571 respondenten onder de volgers van deze recruitment trendwatcher komen duidelijke meningen van recruiters boven tafel. De HRTech suite spelers leggen het duidelijk af van de ATS point solutions. Zeker de nieuwe, innovatieve spelers als Greenhouse, Lever en Smartrecruiters hebben veel tevreden gebruikers.

Categorie: Onderzoek, Recruitment
Geschreven door: HRTech Redactie

Top 12 ATS spelers volgens de volgers van Hung Lee 3

Groot onderzoek, eerste resultaten online

In de recruitment wereld is Hung Lee een naam van betekenis, spreker op vele events, met vele trouwe volgers, zeker ook in Nederland. Zijn wekelijkse blog Recruiting Brainfood werd te groot voor één e-mailnieuwsbrief, dus werd opgesplitst met een extra LinkedIn nieuwsbrief met ook al bijna 20.000 volgers in de recruitmentbranche wereldwijd.

De vragenlijst die het team opstelde was lang, eigenlijk te lang met 80+ vragen, maar de loyaliteit van de volgers blijkt wel uit het aantal van 2.571 volledig ingevulde versies. In stappen worden de eerste resultaten gedeeld, de eerste stap is er meteen bovenop wat ons betreft. En als je nog denkt Excel te kunnen gebruiken, daarover was niet één gebruiker enthousiast.

Favoriet zijn de nieuwe, innovatieve spelers in de ATS markt

Als we eerst kijken naar de meest favoriete tools volgens recruiters dan wordt de tendens al snel duidelijk. Hieronder de Top 12 wereldwijd en specifiek in Nederland (122 respondenten). Op dit moment lijkt Greenhouse, een Amerikaanse ATS point solution uit 2012, met inmiddels meer dan 600 medewerkers, aan kop te gaan in marktaandeel én gebruikerstevredenheid. Ook andere nieuwere ATS point solutions uit de VS, Lever (uit 2012), Workable (uit 2012) en Smartrecruiters (uit 2010), laten hun balans duidelijk positief uitslaan.

Gelukkig komt er ook uit Europa goeie nieuwe tooling, met Teamtailor (2013) uit Zweden en natuurlijk ons ‘eigen’ Recruitee (2015, Amsterdam) die in deze top 12 wereldwijd eindigen.

Top 12 ATS spelers volgens de volgers van Hung Lee

De balans bij de Suite leveranciers en oudere ATS spelers slaat de verkeerde kant uit

Laten we dan eens kijken naar de suitespelers, die naast een ATS ook allerlei andere HRTech modules als Onboarding, HR administratie, Talent Management en Opleidingen bieden. Zeker bij Taleo, sinds 2012 onderdeel van Oracle, Workday en SAP SuccessFactors slaat de balans duidelijk negatief uit, wereldwijd, maar zeker ook in Nederland. Van deze drie samen is in Nederland maar 1 tevreden gebruiker tegenover 26 ontevreden gebruikers. Ook andere suitespelers als Cornerstone en Afas in Nederland doen het minder goed. De suitespeler Avature laat op globaal niveau wel een positieve balans zien.

Top 12 ATS spelers volgens de volgers van Hung Lee 2

Niet alleen de gevestigde orde onder de suites, ook nieuwe suitespelers zoals BambooHR en Personio, waar in de breedte genomen positieve signalen over te horen zijn, blijken het specifiek volgens recruiters toch niet helemaal waar te maken.

Vervolg resultaten onderzoek

We zullen de resultaten die verder nog uit het onderzoek volgen uiteraard in de gaten houden voor jullie. Een rankingijstje is leuk natuurlijk, maar het mist alle nuances. Die diepgang wordt vast en zeker later nog toegevoegd.

Deel dit artikel
Dit artikel is 540 keer gelezen.

Reacties

Reactie geplaatst:
21-03-22
Auteur naam:
Benno de Lang

Goedenmiddag,  Wellicht dat mployee.com een rol mag gaan spelen in het volgende onderzoek. U kunt mij contacten op 0655133302
 Laat een een reactie op dit artikel achter