Nieuws


25 januari 2022

Visma ook in boekhoudsoftware voor zzp’ers door overname Rompslomp.nl


Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt Rompslomp.nl over, bedenker en maker van online boekhoudsoftware voor freelancers en zzp’ers.

Categorie: HR Administratie, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Visma ook in boekhoudsoftware voor zzp’ers door overname Rompslomp.nl

Rompslomp.nl

Rompslomp.nl is in 2015 opgericht door twee jonge ondernemers, Jaap van der Meer en Niels Koning. Ze hadden vanuit hun eigen ondernemerschap behoefte aan een eenvoudig boekhoudpakket. Vanuit die gedachte ontwikkelden zij Rompslomp.nl, dat bij uitstek geschikt is voor freelancers/zzp’ers. De software wordt in eigen huis (door)ontwikkeld. Rompslomp.nl wordt nu onderdeel van Visma Software, maar blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel van Visma Software BV.

Andere recente overnames

Deze overname is de laatste in een hele rij overnames. Dochter Visma Idella, gespecialiseerd in software voor beleggings- en pensioenadministraties en (pensioen) uitkeringen nam in januari 2022 pensioencommunicatie-specialist ActuIT over. Eerder nam de Noorse softwaregroep Visma ook RAET en Nmbrs over, twee aanbieders van salarisverwerking en HR administratie. RAET richt zich vooral op de grootzakelijke markt en publieke sector en Nmbrs is juist sterk in de kleinzakelijke en accountancy-markt voor salarisverwerking en HR administratie. Met Rompslomp.nl hebben ze nu ook een aanbieder voor éénpitters. Ook de 'suite' speler HR2Day en de verzuimspecialist Dotweb werden al aan het Visma-concern toegevoegd. Daarnaast nam Visma ook performance management specialist Dialog over. Daaruit blijkt eens te meer dat Visma kiest voor Nederland als strategische groeimarkt buiten Scandinavië.

Eigen developers

Richard Scheper, Managing Director van Visma Software BV, is verheugd over de toevoeging van Rompslomp.nl aan Visma’s portfolio: “Een toegankelijke online boekhoudoplossing voor freelancers en zzp’ers is een mooie aanvulling op ons aanbod van financiële software. Hierdoor kunnen we echt elke organisatie, van éénpitter tot grootzakelijk, een perfect passende oplossing bieden. Er zit een heel goed team bij Rompslomp.nl, met eigen developers, ik verheug me dan ook op de samenwerking.”

Boekhouden aangenaam maken

Jaap van der Meer en Niels Koning, oprichters van Rompslomp.nl: “Wij hadden de missie om boekhouden zo aangenaam mogelijk te maken voor kleine ondernemers. Inmiddels wordt ons pakket door tienduizenden ondernemers gebruikt, we zijn dan ook supertrots op de software en het team zoals het nu staat. Door de krachten te bundelen met Visma Software kan Rompslomp.nl nog harder doorontwikkelen en de missie om boekhouden aangenaam te maken voortzetten.”

Ondernemersmentaliteit

John Reynders, Area Director Visma Benelux: “Een organisatie als Rompslomp.nl, met de gelijknamige software, past heel goed in de Visma-familie. Het vooruitstrevende en de ondernemersmentaliteit zit sterk in hun dna. Naast het succes dat deze enthousiaste club met hun cloudsoftware bereikt heeft op de markt van zzp’ers, zijn dat essentiële aspecten waar we naar kijken bij nieuwe leden van de Visma-familie.”

Deel dit artikel
Dit artikel is 467 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter