Nieuws


16 december 2021

Talentsoft HR Trendrapport 2022


2022 is het jaar waarin een nieuwe basis gelegd moet worden nadat we beseffen dat de wereld van werk definitief veranderd is door de pandemie, nieuwe technologie en door demografische factoren. Met het HR Trendrapport 2022 bieden we je de 3 fundamenten waarmee je kunt gaan bouwen aan een succesvolle toekomst.

Categorie: Onderzoek
Geschreven door: Talentsoft

Trend 2022Een stevige basis voor de toekomst

We moeten gaan hergroeperen, nieuwe verbindingen aangaan en onze mensen op een andere manier in gaan inzetten. 

"We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk."

De 5 krachten die de Future of Work bepalen

Naast dat we dieper ingaan op de 3 belangrijkste HR-trends, kijken we ook naar 5 disruptieve krachten die van invloed zijn op jullie HR-strategie. Want om vooruit te kunnen blikken en te snappen hoe de 'future of work' eruit gaat zien, zullen we eerst moeten begrijpen waar we op dit moment staan.

  1. De nasleep van de coronacrisis
  2. De Grote Ontslaggolf
  3. De invloed van technologie
  4. Gen-Z verovert de wereld
  5. De Reskilling Revolutie

Hergroeperen

Die vijf krachten daar moet je als organisatie iets mee, wil je in de toekomst relevant blijven. Daarom is 2022 het jaar waarin we nieuwe mindsets moeten ontwikkelen én omarmen. Wij noemen dat 'hergroeperen'. Daarin speelt HR een essentiële rol.

Van tijd tot tijd krijg je als organisatie te maken met veranderingen die zo disruptief zijn dat je wel in beweging móet komen, anders overleef je niet. De coronacrisis is daar een goed voorbeeld van. Werd er in het bedrijfsleven al langer gesproken over de noodzaak te transformeren – maar staken veel organisaties nog hun kop in het zand – nu konden we er echt niet meer om heen. In één klap kwamen miljoenen mensen thuis te werken. Wat bleek? We bleven prima functioneren. Zo eng is transformatie dus niet.

Het mooie is: veel bedrijven zijn er sterker uitgekomen. En het heeft ook iets in gang gezet: het besef dat als je openstaat voor verandering, er allerlei kansen om de hoek blijken te liggen. Dat vergt wél een andere mindset. Hergroeperen als voorwaarde om te transformeren – hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Als bonus krijg je toegang tot exclusieve interviews met HR-experts die elk van de trends bespreken.

Download ons E-book voor inzichten over hoe je je HR-strategie, personeelsbestand en activiteiten opnieuw kunt afstemmen, opnieuw kunt verbinden en opnieuw kunt inzetten om je organisatie toekomstbestendig te maken.

Deel dit artikel
Dit artikel is 292 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter