Nieuws


25 mei 2021

NS ComIT lanceert eelloo-netwerktool voor 500 medewerkers


In de eerste helft van mei lanceert NS ComIT, Commercie & IT, de online tool Mix & Match. Na vijf maanden van technische implementatie krijgen alle 500 medewerkers tegelijk toegang tot de netwerktool van eelloo. Isabel van Laarhoven, product owner: “Iedereen bij ComIT heeft een enorme behoefte om te zien welke expertises en rollen we in huis hebben. Nu zijn we eindelijk live, en zien we hoe we zijn verbonden met elkaar, de 89 teams en de 8 clusters.”

Categorie: Persbericht, Talent Marketplace
Geschreven door: HRTech Redactie

Siebren Houtman, eelloo-directeur, over de aanloop naar de samenwerking met NS: “Vorig jaar maart gingen bij NS de afdelingen Commercie en IT samen in ComIT. Onze partner Faebric had het organisatieontwerp gemaakt, en assisteert ComIT bij de digitale ondersteuning van het anders organiseren. ComIT had al wel een tool om expertises in kaart te brengen, maar die was niet dynamisch genoeg. In december kwamen ze uit bij eelloo. Wij hebben onze netwerktool zo veel mogelijk ingericht naar hun wensen, en nu is die klaar voor lancering.”

Product owner Isabel van Laarhoven van ComIT is enthousiast over de mogelijkheden: “Ons doel is: de juiste mensen met de juiste expertise op de juiste plaats. Je wil dat medewerkers zélf tevreden zijn over hun plek, en ook dat ComIT als geheel tevreden is. Met Mix & Match hebben we overzicht."

Wendbaar organiseren

Met de online netwerktool ondersteunt eelloo NS ComIT bij de transitie die veel grote organisaties nu doormaken: van een hiërarchische structuur naar wendbare, mensgerichte verbanden – zoals scrumteams in agile organisaties. Die transitie vraagt om een nieuwe manier van overzicht houden: Wie heeft welke expertises en talenten? Welke ambities hebben mensen? Wie is er beschikbaar voor een extra project? Wie zitten er in de teams, en hoe verhouden die zich tot elkaar? De eelloo-netwerktool maakt dat – en nog veel meer – zichtbaar in een levend organogram.

Schermafbeelding 2021-05-11 om 10.39.11

Een transparante tool met én voor iedereen

Sara Bakker van eelloo: “Ja, voor de livegang is alles ruim op tijd klaargezet. Teams zijn ingedeeld, posities staan erin, mensen kunnen hun profiel aanvullen met expertises die ze hebben of ambiëren, ze kunnen profielen van collega’s bekijken – noem maar op. Het hele spectrum van 500 mensen is op allerlei manieren te benaderen. Heel visueel: met een druk op de knop zie je weer andere samenstellingen.”

Expertises inzichtelijk

Isabel van Laarhoven: "Als cluster lead weet je bijvoorbeeld precies welke rollen en teams je in je cluster hebt. Dat is belangrijk, omdat we als ComIT ook bezig zijn met de strategische personeelsplanning op de lange termijn. Welke talenten en expertises hebben we over twee of drie jaar nodig, en in hoeverre hebben we de benodigde expertise nu al in huis? Enerzijds ontdekken we nu misschien dat we die mensen al hebben – want zij geven zelf aan waar ze goed in zijn en wat ze willen – en anderzijds constateren we misschien een gat. NS is bijvoorbeeld naarstig op zoek naar developers in bepaalde programmeertalen. Als je dat weet, kun je keuzes maken voor bijvoorbeeld omscholing of werving. De netwerktool levert allerlei informatie op en verbindt mensen op de juiste manier aan werk, zodat ze hun talenten kunnen inzetten.”

In stappen verbeteren

ComIT en eelloo zijn blij met de livegang. Isabel: “Met een klein clubje hebben we veel tijd gestoken in Mix & Match, en dan is daar het mooiste moment: we brengen het naar buiten. Er komt hopelijk van alles terug als input voor gesprekken met eelloo over de doorontwikkeling. Maar met wat er nu staat, zetten we al een enorme stap.”

Meer te weten komen? Kijk hier het filmpje van Saskia Kloostra over de manier waarop zij de NS helpt met de digitale transformatie naar agile werken.

Meer weten? Neem contact op Sara, zij vertelt je graag meer hierover.


Seminar Engagement & Performance | #HRTechReview

eellooDe juiste mensen met de juiste expertise op de juiste plaats

Je wil dat medewerkers zélf tevreden zijn over hun plek, en ook dat de organisatie als geheel tevreden is. Hoe organiseer je dit (digitaal)?

Met de online netwerktool Challenger ondersteunt eelloo de Nederlandse Spoorwegen bij de transitie die veel grote organisaties nu doormaken: van een hiërarchische structuur naar wendbare, mensgerichte verbanden – zoals scrumteams in agile organisaties. Die transitie vraagt om een nieuwe manier van overzicht houden: Wie heeft welke expertises en talenten? Welke ambities hebben mensen? Wie is er beschikbaar voor een extra project? Wie zitten er in de teams, en hoe verhouden die zich tot elkaar? De eelloo-netwerktool maakt dat – en nog veel meer – zichtbaar in een levend organogram. De netwerktool levert allerlei informatie op en verbindt mensen op de juiste manier aan werk, zodat ze hun talenten kunnen inzetten. Sara neemt je mee in de aanpak die eelloo hanteert bij de NS.

Een presentatie verzorgd door Sara Bakker van eelloo
Dagvoorzitter: Mark van Assema

Bekijk de presentatie van eelloo >>


Deel dit artikel
Dit artikel is 595 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter