Nieuws


19 mei 2021

HRTech consultants VroomHR en Cloudwatch gaan samen verder


Cloudwatch & VroomHR, beiden specialist op het gebied van HR Transformatie en Digital HR, bundelen hun krachten en gaan per direct samen verder. De nieuwe organisatie telt ruim 50 werkenden, waaronder een breed team aan HR-consultants op het gebied van HR-transformatie, procesverbetering, architectuur en softwareselectie. We spraken beide partners over deze fusie.

Categorie: Persbericht, HRTech selecteren, HRTech implementeren
Geschreven door: HRTech Redactie

Nieuwsbrief VroomHR en Cloudwatch

Verbreden van dienstverlening

Ruben van Geffen, managing partner van VroomHR: ‘Ons nieuwe bedrijf heeft niet alleen alle expertise in huis om klanten te helpen met HR-transformatie & change, procesoptimalisatie en de keuze voor de juiste tooling, nu kunnen we ook de hele implementatie en technische integratie verzorgen. Hiermee zijn we een volledig full-service Digital HR specialist waar onze klanten bij terecht kunnen van strategie tot technische oplossing en alles daar tussenin'.

Beide organisaties zijn sinds hun oprichting gespecialiseerd in HR Technologie, maar er zijn meer overeenkomsten. De cultuur en de focus op het concrete resultaat voor klanten die beide bedrijven delen maakt dat er een aansprekend gezamenlijk trackrecord is opgebouwd bij meer dan 1.000 opdrachtgevers over de afgelopen 25 jaar. Dit betreft zowel grote internationale opdrachtgevers, maar ook kleinere lokale projecten waarin het verschil is gemaakt met en voor HR-teams.

Jochem ter Steege van Cloudwatch: 'Onze mentaliteit en focus maakt ons anders dan de grote consultancy's de zich ook richten op Digital HR. Wij leveren zoveel meer dan advisering en projectmanagement. Wij zijn makers die altijd samen met onze opdrachtgevers de verandering opleveren. We kiezen onze partnerships met softwareleveranciers zorgvuldig en kennen de haarvaten van deze producten, maar treden nooit op reseller van een oplossing. Ons doel is altijd om onafhankelijk met de klant mee te denken over de best-passende oplossing voor hun manier van werken. En als we een implementatie leveren doen we dit als productexpert met onze blik op de HR-business, niet op de software. En altijd met het belang van onze klant voorop'.

Samen sterker ook met HRTech Review 

Beide partijen zijn al een aantal jaar partner van HRTech Review en Vroom is haast founding partner te noemen sinds begin 2018. Onze databases met HRTech aanbieders zijn gekoppeld, zodat we gezamenlijk de markt in de gaten houden en elkaars kennis versterken. Vroom kon zo al completer de nieuwe spelers in de markt meenemen in selectietrajecten. Met Cloudwatch hebben we in 2019 een gezamenlijk onderzoek over performance management tools uitgevoerd.

We spraken met Ruben en Jochem over deze fusie en hun toekomst samen.

Met meer dan 30 eigen en 20 zelfstandige consultants, allemaal gespecialiseerd in HRTech hebben jullie een groter team op dit vakgebied dan menig concurrent, zelfs de grote consultancies. Wat maakt dat deze specialisten graag bij jullie werken?

Ruben: "Omdat we in elke situatie de best passende oplossing kunnen adviseren, maakt dat onze consultants de manier van werken altijd beter maken. Een mix van tevreden opdrachtgevers, nieuwe technologie, uitdagende projecten en samenwerken met collega’s die allemaal een ‘getting things done’ mentaliteit hebben, zorgt ervoor dat de consultants graag voor ons werken."

Jochem: "Wij hebben simpelweg ander DNA dan de grote system integrators. Iedereen bij ons heeft immers de blik op hetzelfde vakgebied en onze mensen hebben allemaal de ingesleten neiging om 'het gewoon te gaan doen'. Niet alles is bij ons een model of een slide deck. We denken vaak in concrete producten en prototypes van systemen of technische integraties. Bij een bedrijf waarin iedereen zich volledig richt op hetzelfde vakgebied krijg je denk ik vanzelf meer intern ondernemerschap, kortere lijnen en snellere output. Meer plezier voor ons, maar zeker ook meer en sneller waarde voor onze klanten."

Zien jullie het HRTech gebruik door jullie Nederlandse klanten vooral internationaal worden, zoals met de voornamelijk buitenlandse partners als Cornerstone van Cloudwatch en de samenwerking met Talentsoft van Vroom, of blijft er ook ruimte voor lokale, Nederlandse HRTech spelers?

Ruben: "Ik geloof dat er zeker ruimte blijft voor Nederlandse leveranciers omdat er geen één HR-softwareleverancier is die een oplossing heeft voor alle HR-werkvelden inclusief de typisch lokale uitdagingen zoals payroll, verzuim en workforce management. Gemiddeld zien we dat middelgrote en grote organisaties zo’n 7 HR oplossingen in huis hebben, waarbij de innovatie voor een specifiek deel van het proces, zoals onboarding, talent market place of engagement, vooral van nieuwe kleine spelers af komt. Geregeld worden die geacquireerd door de grotere internationale spelers, maar dan komen er weer nieuwe op andere terreinen. En wij geloven heel erg in het fit-for-purpose idee; d.w.z. kies een HR tech oplossing die nu en in de nabije toekomst past, maar het is niet nodig om allerlei functionaliteit te kopen die je niet gebruikt. "

Jochem: "Er is geen land zo innovatief op het gebied van Talent Management en technologie als Nederland. Er worden hier geweldige oplossingen ontwikkeld. Tegelijkertijd werken wij meestal voor de grotere opdrachtgevers die enige integratie van HR & Talent Management processen vragen. De grotere leveranciers bieden vaak functionaliteit in alle HR-expertises. Hierbij is onze kennis en expertise over implementeren en integreren dan nodig. Maar wij verkopen geen software, wij leveren kennis en onafhankelijk advies. En ook in de niches hebben wij hele nauwe samenwerking met gespecialiseerde leveranciers zoals Smartrecruiters."

De employer branding volgt

Dit jaar blijven beide organisaties nog onder hun eigen naam werken. De eerste focus is waar mogelijk de dienstverlening nog verder te verbeteren door experts samen te laten werken aan projecten. Ondertussen worden de teams geïntegreerd en zullen deze samen met klanten en partners aan het slag gaan om de best mogelijke werkomgeving voor onze opdrachtgevers neer te zetten.

Meer informatie: Jochem ter Steege 06-10745519 of Ruben van Geffen 06-52481308 

Deel dit artikel
Dit artikel is 563 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter