Nieuws


7 januari 2021

De perfecte bedrijfscultuur van Blueberry Dynamic


Wist je dat 1 op de 3 werkenden de perfecte job skipt als de bedrijfscultuur hen niet aanstaat? En dat 91% van de managers cultural fit minstens zo belangrijk vindt als de skills van een nieuwe medewerker? Met de slimme HR software HoorayHR worden HR-taken geautomatiseerd en hebben je collega’s toegang tot hun personeelsdossier. Handige verzuim- en verlofregistratie, maar ook een bonnen app voor declaraties, urenregistratie en digitaal ondertekenen van contracten. Hopla, meer tijd voor je business en een blij team!

Categorie: HR Administratie, HRTech selecteren
Geschreven door: HRTech Redactie

HoorayHRHet bouwen van de perfecte bedrijfscultuur is van essentieel belang om snelgroeiende bedrijven ook echt snel te laten groeien met de juiste mensen aan boord. HoorayHR wil elke dag gebruikers helpen bij het bouwen van een great-place-to-work. Daarom vertellen zij in een blogserie ‘De perfecte bedrijfscultuur van…’ verhalen van ondernemers of HR-managers.. Zij delen graag hun ervaring bij het creëren van een te gekke werkcultuur en welke uitdagingen zij zijn tegengekomen. Inspiratie om zelf aan de slag te gaan met jullie bedrijfscultuur, want een te gekke passende bedrijfscultuur, wie wil dat nu niet?

Blueberry Dynamic

blueberry-dynamic-colorVandaag aan het woord Thamara Zijlstra van Blueberry Dynamic. Blueberry Dynamic is gestart door Thamara om mensen te helpen starten en groeien als zelfstandig virtual assistant. Inmiddels is Blueberry Dynamic dé community in Nederland als het gaat om virtual assistants. Reden te meer om aan Thamara te vragen welke rol cultuur speelt bij de organisatie.

Virtual assistants, verklaar je nader? Wat zijn dat nou precies.

Virtual assistants zijn organisatietalenten die uiteenlopende ondersteunende diensten aanbieden aan zzp’ers en bedrijven en dit volledig online doen.

Er wordt vaak gezegd dat een virtual assistant alles voor een ondernemer kan regelen, behalve het maken van kopietjes en het brengen van die favoriete kop koffie. Dat klopt wel. Van personal assistance tot administratief werk en van ondersteuning bij marketing, social media, videoproductie en websites tot evenementenorganisatie, schrijfwerk en online educatie. Het is een relatief nieuw beroep in Nederland, maar al snel zo populair dat zelfs het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ons benaderd heeft om meer te vertellen over dit beroep van de toekomst. Heel gaaf.

De meeste VA’s zijn zzp’er, werken vanuit huis of reizen de wereld rond terwijl ze vanaf exotische bestemmingen hun werk doen voor Nederlandse opdrachtgevers. Het is een beroep dat vanwege de vrijheid en flexibiliteit ervan veel mogelijkheden biedt en is daarom ideaal voor vaders, moeders, studenten en avonturiers.


Al je HR zaken, simpel geregeld

HoorayHRMet de slimme HR-tool Hooray worden HR-taken geautomatiseerd en hebben je collega’s toegang tot hun personeelsdossier. Hopla, meer tijd voor je business en een blij team!

Een debinar verzorgd door Theo Schroen
Dagvoorzitter: Mark van Assema

Bekijk het debinar van HoorayHR >>


En de bedrijfscultuur?

Wij hechten veel waarde aan openheid en transparantie. Humor, spelen, het is heel relaxed allemaal op ons werk. Ik werk knetterhard, maar flexibiliteit is heel belangrijk en daar maken we ook gewoon tijd voor vrij.

En wat ook helpt is dat we geen vaste werktijden hebben. Op een gegeven moment ontwikkel je wel een ritme, maar wil je in de ochtend een keer wat langer slapen? Dat kan gewoon! Heb je er een keer om 3 uur geen zin meer in? Kan ook gewoon. Afgelopen week zijn we spontaan naar het strand gegaan. In de middag waren we een beetje moe, toen zijn we in de auto gestapt naar het strand. Dat dat ook kan is echt heel fijn.

Kortom, flexibiliteit en alles heel relaxed aanpakken. Dat proberen we echt te waarborgen.

Aan de ene kant zijn we totale workaholics. We vinden het zo leuk wat we doen. We hebben oneindig veel creatieve ideeën, dus we willen altijd enthousiast doorgaan. Tegelijkertijd zijn we enorme levensgenieters en we doen dit op deze manier, omdat we het gewoon zo belangrijk vinden om op dagelijkse basis veel rust en ruimte te hebben.

We proberen altijd de balans te zoeken, gezondheid speelt daar ook in mee. Wij nemen veel ruimte voor gezond eten, sport en elke dag naar buiten gaan. Het is echt niet goed voor je lichaam om de hele dag achter de computer te zitten. Dus nou ja, sport, spel en avontuur is onderdeel van de dagelijkse gang van zaken.

We proberen altijd de balans te zoeken, gezondheid speelt daar ook in mee.

Dat is een mooie bedrijfscultuur, toch?

Absoluut. En ik dacht wat misschien leuk is om eraan toe te voegen is over de community, want we hebben dan misschien niet allemaal mensen in dienst, we zijn wel allemaal samen Blueberry Dynamic.

Blueberry Dynamic is veel meer dan alleen een virtueel assistent opleider.

Op de eerste plaats zijn we een community waarin we de de beroepsgroep van virtual assistants vertegenwoordigen. Hét all-in-one platform waar je alles vindt wat je nodig hebt. 

We hebben er heel veel aan gedaan om door middel van content creatie en media aandacht dit nieuwe vak op de kaart te zetten in Nederland. Maar we geloven er ook  erg in dat je dat met zijn allen moet doen. We proberen met alle personal assistants van Nederland of die Nederlands spreken (want ze zitten over de hele wereld) om dit samen te doen.

Dus de community is het hart van Blueberry Dynamic. Wat betreft community cultuur hebben we ook hele uitgesproken ideeën over wat deze plek moet ademen. We hebben daar tot in detail over nagedacht. De community van Blueberry Dynamic is sowieso een veilige plek, daar zetten we ons echt voor in. Het internet kan immers een rotte plek zijn, iedereen kan zeggen wat hij wil.

In al mijn ervaring online is het zo ontzettend belangrijk om iets neer te zetten waarin iedereen zich goed voelt, waarin elke deelnemer zich vrij voelt alles te vragen en zeggen. We besteden daarom veel aandacht aan het creëren van een positieve cultuur. 

Het is ook heel belangrijk dat mensen zich welkom voelen. Iedereen in de community reageert zo uitgebreid op elkaar, dat is echt iets wat we heel bewust hebben gecreëerd. We willen ook niet dat het forum een standaard vraag en antwoord forum is. We hebben een plek gecreëerd waar mensen echt graag komen.

Wat ook leuk is: iedereen gunt elkaar alles in de virtual assistant wereld. Het lijkt wel alsof er gewoon geen concurrentie is. De gunfactor is zo ontzettend hoog. Iedereen is lief, iedereen helpt elkaar, je kan echt gewoon zeggen: ik heb vanmiddag een deadline, ik loop ergens tegen aan, ik kom er niet uit. Wil iemand even met mij meekijken?

Dan heb je vaak  gewoon een virtuele assistent die je niet eens kent die zegt: oh, daar heb ik wel ervaring mee en dan ga je even mailen of bellen.

Het is een hele prettige community, waarin iedereen er voor elkaar is. Je krijgt een opdracht, die misschien niet helemaal jouw ding is. Dat wordt meteen binnen de community allemaal doorgespeeld naar elkaar. Het is wel iets waar ik heel trots op ben.

Lees het volledige interview op HoorayHR.io >>

Deel dit artikel
Dit artikel is 808 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter